klik2..

Saturday, July 12, 2014

HOME

Assalammualaikum my friends,

Alhamdulillah.. saya menghabiskan hari2 seterusnya di rumah. . Seronok pulang ke rumah.  Dan seperti biasa, saya tidak berbuat apa2.. sejak saya sakit khamis minggu sebelum nya memang saya tak buat apa2. . Baring. . Duduk.. toilet.. solat dan berbuka atau sahur.. jadi saya akan sambung yang sama juga sekarang memandang kan ubat buat saya dizzy dan kadang2 nak muntah. . Memang rasa sgt letih.. nak suruh saya tidur saja agaknya. . Dr kata.. taknak stay hingga hari isnin.. saya kata.. taknak dr.. nak balik. . Oklah kata dr.. tapi kena sambung fisio.. dan bila duduk atau berjalan kena pakai back support. Baiklah. . Saya ikut.. memang membantu pakai back support ni... macam pakai bengkung... abislah.. makin kuruslah saya jadinya.. hihi..
Back support. . Dari physiotherapist. .
Ubat adalah sebeban.. original nya 3 tapi sbb nak reduce dizzy tambah lg 2.. blh gitu. . Hmmm byk ler nak mkn.. takpelah doktor. . Dizzy pon dizzy lah.. saya tahankan jer... haha.

Insha Allah. . Saya semakin sembuh.. lagipun ramai kawan2 yg buat saya gelak kat whatsapp. . Hihi.. geng selamat hari raya, geng budak sekolah dan geng shawl... korang memang best.. hihi.. ok.. rehat dulu. . Dah dizzy..

To be continue. .


RAMADHAN INI

Assalammualaikum rakan2..

Saya merasakan ramadhan ini paling lemah dalam hidup saya.. saya ada projek.. saya ada list of things to do yg panjang lebar.. plus kerja hakiki yg banyak... semuanya perancangan saya... tapi saya sedar.. perancangan Allah taala adalah yang sebaik2nya untuk saya. Sebelum ramadhan sebenarnya memang saya sangat penat... setiap hujung minggu juga bukan masa rehat utk saya.. saya tak pernah fikir bila saya akan rehat..

Untuk ramadhan saya nak terawih sepanjang nya.. rutin saya buat di rumah. . Tapi sedihnya boleh dibilang dgn jari berapa hari saya dapat melakukan nya.. Solat pon terpaksa atas kerusi.. jadi saya disini hari ini kerana saya perlu berehat.. ramadhan sudah hampir ke pertengahannya, tidak mahu memikirkan persiapan raya.. tapi lebih untuk memastikan saya sihat.. raya ini bermula di rumah mak saya yang sangat saya rindui.. beberapa hari sebelum ini juga mak tidak sihat.. :(.. jadi keinginan dan kerinduan terhadap ibu saya mmg sangat sarat.. sukar utk diungkapkan dengan kata2..

Tadarus di pejabat juga beberapa kali sahaja dpt sertai.. seronok sgt bila tadarus ni sbb akan belajar ilmu baru bila kawan2 tegur.. best.. entah dapat entah tidak saya bertadarus lagi.. ramadhan lain tahun.. hmmm.. jika ada pertemuan saya dgn ramadhan tahun hadapan,  Alhamdulillah. .

Saya baru lepas fisio petang.. tadi rakan2 pejabat datang.. gembira sungguh saya.. nampak mas, awin, nor, zana dan za datang memang suka sgt saya.. tapi kegembiraan terpadam dek call suruh gi fisio.. waaaa.. x sempat burak lama.. sob.. sob..

Semasa fisio, physiotherapy tu tanya ttg preparation raya.. sedih lak saya.. hihi.. tetiba mood sayu.. tapi Alhamdulillah sangat.. syukur sekarang saya masih mampu puasa.. Insha Allah nanti mampu beraya. . Allah uji sebab Dia sayangkan saya.. sangat banyak hikmahnya... Alhamdulillah.

Petang nya pula, sahabat baik saya datang.. kami geng shawl gitu.. hihi.. dari 3 org, dua dah injured.. tinggallah su sorang.. bila su sedih tengok saya, maka saya jadi sedih pula.. terlihat bergenang air matanya saat meninggalkan bilik saya.. time tu apa lg, saya pon.. sob.. sob.. sob.. Tq su.. tolong amikkan baju saya dan bawakkan habbatusauda saya..  miss u already. . Hihi. .

Miss my Mirzas jgn cakap ler.. x jumpa mereka harini.. ok.. since mama korang ni masih dizzy dek ubat tu.. dan duduk pon blm boleh,  maka mama agreed to stay here.. at least nurse blh tgk mama.. xdelah risau sgt tumbang sensorang ker.. hihi..

And wanna thanks all my friends,  yg mendoakan saya.. dah cukup bermakna buat saya. Terima kasih.  :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..