klik2..

Wednesday, April 14, 2010

Tips Peperiksaan Undang-Undang Kerajaan

Salam 1Malaysia,

Hmm... nape tiba² rajin nak menulis tentang paper nih?.. mungkin sbb rasa sukar dan takut waktu nak ambil exam nih tahun lepas... dan.. ada member² yang dah beberapa kali ambil pon masih tak lepas²... so.. rasanya nak share ler sikit tentang paper nih supaya orang lain ada panduan sikit.. biler search topic ni memang tak banyak output yang boleh diharapkan.. tapi moga² apa yang aku tuliskan nanti dapat membantu..

Beberapa perkara perlu diberi perhatian sebelum memohon untuk menduduki peperiksaan ini...
1) Pastikan anda benar² pasti kertas yang perlu diambil.. sebab terdapat beberapa bahagian pada peperiksaan ini.. setelah benar² pasti, rasanya boleh pergi pada langkah seterusnya dengan mendaftar diri mengikut tempoh dan waktu yang ditetapkan.. website http://www.kompetensi.jpa.gov.my/peperiksaan/ ada segala-galanya.. dari jadual, permohonan etc..
2) Setelah memohon, semak jadual peperiksaan dan biasanya apabila telah hampir (dalam 1/2 minggu) peperiksaan pemohon boleh mendapatkan slip peperiksaan yang perlu dicetak dan dibawa bersama semasa peperiksaan. Segala maklumat berkaitan waktu dan tempat peperiksaan juga dinyatakan dengan jelas..

Persiapan sebelum peperiksaan..
1) Kenalpasti buku-buku yang terlibat..

Kalau ikutkan pengalaman lepas.. untuk paper 5102A tu aku gunakan dua buku... satu yang kat sebelah nih.. Perintah am.. dan satu lagi PKPA.. bagi aku yang terbaik adalah buku keluaran ILBS nih.. lagi latest lagi bagus sebab dah ada semua pekeliling terkini.. lagi satu yang kena ada buku arahan keselamatan.. Untuk paper 5102B pulak buku Undang-Undang..
2) Study... mesti kena study.. bukan maksudnya hafal semua.. tapi kena tau apa content dan dalam buku mana.. at least biler tengok soalan dah tahu mana nak tuju...
3) tagging.. kenapa perlu?.. sbb jimat masa nak carik benda-benda yang ditanya...

ni ler buku aku yang aku tagging dulu..
4) biler nak menjawab pulak mesti mulakan dengan... mengikut PKPA apa, tahun bila.. tulis dengan lengkap apa yang ditanya... jangan potong² isi dalam buku tu... atau pon.. mengikut seskyen berapa.. tajuk apa... pastu salin semua yang berkenaan.. memang letih nak menjawab.. tapi berbaloi.. hehe.. pengalaman aku ler...
5) kalau ada masa nak jawab extra question jawab ler lebih...

Hmmm.. wat masa nih tu je kot yang aku terpikir nak tulis.. good luck untuk exam korang.. masa aku g tahun lepas boleh bawak soalan balik.. tapi sebab sulit takdelah aku letak kat sini.. tapi contoh² soalan tu aku ader ler..

Lastly.. ni result aku.. hehe.. alhamdulillah..


Till then...












** saya mahu mohon maaf.. sekarang saya tidak mampu membalas email untuk soalan.. saya akan melakukannya hanya sekiranya masa mengizinkan.. maafkan saya sekali lagi..

265 comments:

1 – 200 of 265   Newer›   Newest»
phyphy said...

salam. puan, nk contoh soalan bley?

MAMA MIRZA said...

bley jer.. tapi kena email pd say dulu.. nanti sy cuba scankan..

Anonymous said...

~cik ai
puan..blh ke kalo nk contoh soalan..

MAMA MIRZA said...

bulih je.. email ler kat sy.. nanti sy usahakan scan..

Syeeda Sobbihi said...

salam. buku perintah am yg warna pink ni the latest version ke?? coz yg sy punye color orange.

MAMA MIRZA said...

tu bukan yang latest.. rasanya dah kuar yg baru lagi... sy beli masa nak xm tahun 2009 tuh.. hehe..

Anonymous said...

salam, tlg email kat sy contoh soklan bley? sy ni dah tue baru nak amik exam nie hehe..alsyeikh2000@yahoo.com.
tq

Anonymous said...

puan, sy nk gak cth soalan 2?email:inaz_85@yahoo.com..sy nk exam bln 4 ni..tq..

MAMA MIRZA said...

saya dah emailkan ya..

Anonymous said...

salam,

puan, saya nk contoh soalan jugak..boleh tak.. email : ak_winz@yahoo.com.

tq..

MAMA MIRZA said...

dah dihantar.. harap membantu..

VagiPomogunan said...

SALAM

Puan, saya pun nk contoh soalan jugak..boleh tak..
email : vaigpogun@ymail.com

tq..

Anonymous said...

sy pun nak
e-mail:

sallehkadir74@yahoo.com

Anonymous said...

efi bagus tu nak soalan juga efaza@yahoo.com

Ekin said...

salam... nak contoh soalah gak boleh..tq ye...huhuh.. risau la plak nak exam nie.. email: ekin_1611@yahoo.com

MAMA MIRZA said...

dah diemailkan ya..

Anonymous said...

salam, boleh saya dapatkan contoh soalan peperiksaan undang2 kerajaan???
perlukan sangat2.. nak periksa bulan 4 ni... Harap dapat membantu.. ;-)
( fir_198511@yahoo.com )

MAMA MIRZA said...

saya dah emailkan ya untuk yang meminta.. tapi kalau tak dapat leh bgtau.. :)

Anonymous said...

mama mirza :-
email kan contoh soalan yer di coner_kulai@yahoo.com

Anonymous said...

Assalamualikum,

Mama Mirza, saya nak minta contoh soalan peperiksaan perkhidmatan perintah am bab B dan C boleh x?

Saya perlukan sangat2. Say nak exam pada 5 April 2011. Harap dapat membantu. (norhayati27@yahoo.com.my)
Terima Kasih.

Anonymous said...

terima kasih mama mirza. saya dah dapat. :-)

Tapi, ada tak yang latest punya pada tahun 2010. klu ada, mt tlg e-mailkan ya. Harap dapat membantu. Terima Kasih. ;-)
(fir_198511@yahoo.com)

MAMA MIRZA said...

coner_kulai dan norhayati,
saya dah emailkan ya..

fir,
sorry tak dapat nak tolong sbb amik sekali je dah lulus.. so takde amik tahun 2010 nyer.. :)

Anonymous said...

oh iyee ke. its ok. kalau exam 5102 A tahun 2008 mama mirza ada x??? kalau ada tahun yang lain2 pun blh. nak wat perbandingan. harap dapat membantu. ;-)
(fir_198511@yahoo.com)

Anonymous said...

salam....
puan, nak minta juga contoh soalan peperiksaan undang2...

minta tlg email kan ye...
nuraidashahidan@yahoo.com
terima kasih

MAMA MIRZA said...

aida..
telah diemailkan..

fir..
maaf yg tuh kawan saya punya.. yg ada tu jer.. exam 5102 A tahun 2008 tak tau dah kat mana.. :(

Ariza said...

mama mirza..

sy nk cth soalan blh?? email : miss_iza88@yahoo.com

Ays said...

Salam..Tolong email pada saya juga soaln2 tue boleh? Terima kasih banyak-banyak.. :D

kenang_slalue@yahoo.com

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
MAMA MIRZA said...

done

Anonymous said...

mama mirza..

sy nk cth soalan blh?? email : myhonest77@gmail.com

thanks.

Anonymous said...

slm..puan, tlg sendkan contoh soalan boleh? ni email sy..nasyikin88@yahoo.com..tq

Mr. Teddy said...

Alhamdulillah Puan dah lepas.... boleh saya dapatkan contoh soalan... exam esok.... sempat tengok2 pun jadilah.... adie.ashraf@gmail.com,,,

MAMA MIRZA said...

dah email ya.. semoga berjaya semua..

::p0t pEt iLa:: said...

salam puan, nak contih soalan jugak boleh?shahila 2020@gmail.com
terima kasih

MAMA MIRZA said...

dah email.. dah.. tapi tak pasti ler email awak tuh betul atau tak.. sambung terus ya shahila dengan 2020 tuh?

Anonymous said...

salam, boleh tak saya nak minta contoh soalan bah b dan c..esok nak peksa nie...harap puan dapat membantu...terima kasih banyak2..jasamu dikenang....(",) azza_butterfly@yahoo.com

iez said...

mama mirza, saya nk contoh soalan boleh? ni emel: iez_reyes@yahoo.com.my. mak saya nk exam bulan 5 ni. tq..

MIRZA said...

dah email ya.. gud luck untuk mak awak.. :)

Anonymous said...

Assalamualaikum puan...
saya pon nk jugak soalan exam ni boleh...puan ade yg tahun 2009?

uglychot85@yahoo.com

thanks puan :)

Anonymous said...

salam pn..

sya exam 10hb nie..ley x saya nak juga sklan tu?sitinurhafiza53@yahoo.com

MIRZA said...

Waalikumsalam..

dah diemailkan ya.. tq..

Anonymous said...

Salam Puan, tolong bagi contoh soalan 5102A&B.exam bln 10 ni. TQVM (shi_jewel@yahoo.com)

Mama Mirza said...

Waalaikumsalam... telah saya emailkan... selamat berjaya ya.. :)

fendi said...

salam puan...boleh tak emailkan contoh soalan ...sy ada exam 15hb nie ...afandizulkifli@yahoo.com

Anonymous said...

Salam Mama Mirza,
Saya pun nak contoh soalan... bole x? Tq
Email:anakjati79@yahoo.com

Anonymous said...

salam puan,sy nak jugak contoh soalannya boleh tak... ni email sy,cyraul31@yahoo.com...tq so much kalau dpt emailkan.....

Anonymous said...

sy pun nak contoh soalan boleh tak puan...myraul_15@yahoo.com... thx a lot yer puan.....

Mama Mirza said...

dah diemailkan ya.. kalau tak dapat bgtau.. gud luck.. :)

Anonymous said...

salam puan..saya nak contoh soalan juga boleh tak? lieyana@gmail.com...thanks puan..

Azira said...

as'kum...

puan sy pun nak contoh soklan bleh?
erra142@yahoo.com

thank you 4 ur tips!

Anonymous said...

saya da lulus ketiga2 paper.. thanks to mama mirza coz sudi share soalan2 lepas...;)

hawa said...

salam puan, boleh share soalan? nak exam sesi ke-2 oct ni. ni email address saya : shanmea@yahoo.com

best la tips puan ni.. sebab tak ramai yang nak kongsi tips macam ni. uhu~

Mama Mirza said...

yang nak contoh dah diemailkan ya... untuk semua... selamat berjaya dan saya bersyukur sbb dapat membantu...

doakan yang baik² untuk saya dah cukup.. semuanya dari Yang Maha Kuasa.. :)

myhonest77 said...

Salam Puan, tolong bagi contoh soalan 5102A&B.exam bln 10 ni. TQVM...Ini email saya myhonest77@gmail.com

Wan Nur said...

salam puan..sy baru 1st time nk ambil exam ni pada 11/10/2011 ni..boleh x minta email contoh soalan paper 5102A.
email : wannurkamar@gmail.com
terima kasih..

irdina said...

Puan,

mohon bantuan puan untuk emelkan contoh soalan kepada saya di alamat emel irdina.hakim@yahoo.com. Saya akan menghadapi peperiksaan ini pada 11-13 Oktober ini. Mohon bantuan puan bagi contoh soalan 5102 A, B dan C.

Anonymous said...

mohon puan untuk email contoh soalan adib_mohd@yahoo.com
terima kasih

Anonymous said...

salam,,akak tlg emelkan contoh soalan blh??
pekse mgu depan
fira2909@yahoo.com
tq

lalang said...

salam puan,
saya pon nak soalan exam tu..
boleh x minta email contoh soalan paper 5102A&B.
email : nurrul_hijaudamai@yahoo.com
terima kasih..

Angelia said...

Salam Puan,
Boleh saya minta contoh solan daripada Puan?
Emel saya: wazhe_widelia@hotmail.com
Terima kasih banyak-banyak..

Anonymous said...

salam,
puan..boleh emailkan soalan tu?..nak tgk2 sket camner soklan tu..
z_sokmo@yahoo.com

Anonymous said...

salam...puan,nk mntak tlg puan send soalan 5102B sahaja blh?? email sy,maziahj@nuclearmalaysia.gov.my..
terima kasih..

Anonymous said...

salam,puan..blh mntak tlg emailkan soalan 5102B sja kt saya?? sy exm 12 okt ni ..huhu...
email sy...jiha_rainy@yahoo.com..
terima ksih..=)

Anonymous said...

Assalammualaikum
Puan emailkan kpd sy gak tolong ye Puan 2 prinzq@yahoo.com

Anonymous said...

salam puan..
boleh puan emailkan contoh soalan x?
saya ad exam yg da dekat2 sangat ni..
ni email says :
mr_taiko87@yahoo.com
tlg yer puan...

Mama Mirza said...

waalaikumsalam..
semuanya telah saya emailkan.. selamat berjaya rakan²... :)

Anonymous said...

salam puan..
boleh x emailkan sy contoh soalan?
perlu sgt sbg rujukan..
tolong ye..
tq.

Mama Mirza said...

nak mintak maaf bebanyak sbb anonymous kat atas nih tak letak alamat email.. camner saya nak emailkan ya??? huhu..

Anonymous said...

salam puan emelkan pada saya sekali soalan itu . iragirl21@yahoo.com

Anonymous said...

Salam Puan, tolong bagi contoh soalan 5102A&B.exam bln 10 ni. TQVM (wan8589@yahoo.com)

Anonymous said...

maaf puan..
asz_alia@yahoo.com
tq puan.

Mama Mirza said...

dah email.. cuba check ya...:)

Anonymous said...

dh dapat..
terima kasih puan.

arif fadzli said...

Salam Puan, boleh tak emelkan saya soalan exam tu...
emel saya oonik3@gmailcom
terima kasih Puan..

Anonymous said...

kak..tlg anta kat saya sekali .. boleh tak? missemaemo@yahoo.com .. terima kasihhhh

arif fadzli said...

Dh dapat. terima kasih ye

Anonymous said...

Salam pn.. dah dekat nk pekse..

Boleh emailkan saya juga soalan 5102A ni.. terima kasih... ahmad@opocot.com

Anonymous said...

puan tlg emailkan soalan 5102A di email epoi86
2yahoo.com tqvm..

Anonymous said...

As Salam puan, mohon email soalan tu pada kami. Terima kasih.

marv_han@yahoo.com.my
pooja_watcha@yahoo.com
farmirez7@gmail.com

Mama Mirza said...

done.. gud luck frends!

Anonymous said...

salam... puan, minta tlg emelkan pada saya sekali ye... adik saya ada exam minggu ni. huhu... zaidahusain@yahoo.com
terima kasih

noname86 said...

As-Salam puan, mohon email soalan tu pada Saya. Terima kasih.

anata1986@gmail.com

Imam Ibnu Azis Al-Jawahir said...

Salam Puan... email saya jugak ye..
jauhari@al-azim.com
aljawahir@gmail.com

Terima kasih atas bantuan..

Wassalam

Anonymous said...

As'salam... puan, minta tlg emelkan pada saya sekali cth soalan2 tu... diana77_ar@yahoo.com
Terima Kasih puan...

Anonymous said...

Salam Puan, boleh tak emelkan saya soalan exam tu...
emel saya Mary_am83@yahoo.com terima kasih Puan..

Mama Mirza said...

telah diemailkan... :)

irsalina said...

salam puan. ini first time ambil periksa utk paper uu kjn. blh tlg emailkn contoh soalan tak. email irsyadlina@yahoo.com. tk.

Mama Mirza said...

dah send ya.. gud luck.. harap² formatnya masih sama..

Imam Ibnu Azis Al-Jawahir said...

Assalamualaikum Puan..

sungguh besar jasa puan kepada penjawat awam yang ingin mengambil peperiksaan undang-undang kerajaan.. Oleh yang demikian...hehehehehe saya pun nak jugak kak... bulan 5 ni exam..saya baru je daftar... inilah last chance saya kak.. sumbangan akak sangat membantu insyaAllah... berapa tahun punya soalan yang akak ada? bagi semua ye kak...hehehehe panjang pulak saya tulis ni.. kang terlupa lak emailnya... email saya jauhari@mail.com dengan aljawahir@gmail.com...

Terima kasih atas bantuan yang diberikan dan saya dahului dengan jutaan terima kasih...

Wassalam

Mama Mirza said...

telah saya emailkan ya.. harap² masih sama formatnya..

Anonymous said...

salam puan sy dh kali ke 5 tak lulus bahagian 5102B.undang2 kerajaan.sedih betul..15 bulan 4 ni genap 3tahun..saya dah buat surat permohonan melanjutkan tempoh percubaan..22 bulan 5 ni sy exam..kwn2 sy semua da lulus..sy tak tau nak buat macam mana dah..saya risau takut kena buang..puan nak minta tolong sgt dgn puan buleh tak emailkan saya cara jawab soalan yang betul serta contoh soalan yang lepas2 dengan jawapan..ni emel sy orekito6505@yahoo.com..

Anonymous said...

salam puan sy dh kali ke 5 tak lulus bahagian 5102B.undang2 kerajaan.sedih betul..15 bulan 4 ni genap 3tahun..saya dah buat surat permohonan melanjutkan tempoh percubaan..22 bulan 5 ni sy exam..kwn2 sy semua da lulus..sy tak tau nak buat macam mana dah..saya risau takut kena buang..puan nak minta tolong sgt dgn puan buleh tak emailkan saya cara jawab soalan yang betul serta contoh soalan yang lepas2 dengan jawapan..ni emel sy orekito6505@yahoo.com..

Anonymous said...

salam puan sy dh kali ke 5 tak lulus bahagian 5102B.undang2 kerajaan.sedih betul..15 bulan 4 ni genap 3tahun..saya dah buat surat permohonan melanjutkan tempoh percubaan..22 bulan 5 ni sy exam..kwn2 sy semua da lulus..sy tak tau nak buat macam mana dah..saya risau takut kena buang..puan nak minta tolong sgt dgn puan buleh tak emailkan saya cara jawab soalan yang betul serta contoh soalan yang lepas2 dengan jawapan..ni emel sy orekito6505@yahoo.com..

MAT YIE said...

salam puan sy dh kali ke 5 tak lulus bahagian 5102B.undang2 kerajaan.sedih betul..15 bulan 4 ni genap 3tahun..saya dah buat surat permohonan melanjutkan tempoh percubaan..22 bulan 5 ni sy exam..kwn2 sy semua da lulus..sy tak tau nak buat macam mana dah..saya risau takut kena buang..puan nak minta tolong sgt dgn puan buleh tak emailkan saya cara jawab soalan yang betul serta contoh soalan yang lepas2 dengan jawapan..ni emel sy orekito6505@yahoo.com..

Mama Mirza said...

dah saya emailkan ya...

fazzy said...

puan, maybe dh agak lewat nk minta soalan2 undang. bleh emailkan kt sy x? fazzykasim@gmail.com

Anonymous said...

As salam, puan saya pun nak contoh soalan. email saya

suecunna28@yahoo.com

terima kasih atas jasa baik pn.

Nur Azlina Roslan said...

assalam puan saya pun nak contoh soalan juga boleh tolong emailkan permataillahi87@gmail.com tq atas jasa baik puan

shedevil said...

salam puan, tysm for the tips. May Allah bless u. bley saya dapatkan soalan tu puan? saya dok risau nk exam ni. huhu. email saya nurhaziyahsamsudin@gmail.com. TQ :)

Mama Mirza said...

wsalam,

terlah saya emailkan.. harap membantu ya.. selamat berjaya..

Anonymous said...

salam puan. boleh emelkan saya contoh soalan...azzhn@yahoo.com

aina.sal said...

salam puan...boleh emelkan saya contoh soalan...noraina.arifin@gmail.com

Anonymous said...

Mama Mirza, saya nak minta contoh soalan peperiksaan utk A,B&C.

Saya nak exam pada Julai nie. Harap dapat membantu.

premidharma@yahoo.com

Terima Kasih.

mama lia vogue said...

Salam puan mirza..if u dont mind, bule x u tolong emailkan kat i cara2 menjawab paper 5102B ni..actly dah 3 kali i amik paper ni...susah sgt nk lulus...fed up pon ade gak ni...hmm..tp tula whatever i kena amik jugak...so i hope that u dpt emailkan kat i cara2 menjawab yg betul...ni email i (liazamilia@yahoo.com)

hitomi said...

salam puan mirza......saya nak soalan periksa.e-mail saya nurhafizah069@yahoo.com.
terima kasih... :)

Mama Mirza said...

semua telah diemailkan... selamat berjaya ya..

mohamadzahid said...

assalam..

boleh mintak jasa baik puan email contoh soalan ke abu_zeqk@yahoo.com

terima kasih..

Anonymous said...

Salam Puan..

saya nk minta contoh soalan peperiksaan

tq

t.m.ridzuan@gmail.com

dEr rEd said...

salam kak long..tolong emelkan kat saya jugak..jasa mu ku kenang..
der674@gmail.com

Anonymous said...

Assalam pn nak mintak email kn th soalan blh? my email norol_88@yahoo.com.my...TQVM

Mama Mirza said...

telah diemailkan ya.. selamat berjaya semua...

dEr rEd said...

terima kasih banyak2..klu ada info2 terbaru lain, nnti saya poskan disini

Anonymous said...

Mohon bantuan juga.. please emel pada saya puan. syazwankamaruddin@gmail.com.
terima kasih in advance.

Anonymous said...

Slm, puan..saya pon kne exm tp xbley imagine soklan guane...kalu bley saya pun nk contoh soalan exm 5102A n 5102B jugak,bley? ni emel saya, harap puan dapat emelkan contoh soklan...dylla_dalila@yahoo.com...jasa baek puan amatlah dihargai..;)

DandeLionLand said...

salam puan. saya pon perluakan pertolongan puan..harap puan dapat bantu saya dengan emelkan contoh soklan exm..sitihawadalila@gmail.com
trimas..;)

Anonymous said...

assalamualaikum kak...saya pun nk mohon bantuan akak..saya exam minggu depan..kot2 blh study sikit2 soalan yg akak ada, bagus jg..kalau x keberatan..akak emailkan pada saya cthasnah84@yahoo.com...terima kasih byk kak..mg jasa baik akak dirahmati Allah...

Mama Mirza said...

semua telah saya emailkan.. selamat berjaya.. :)

DandeLionLand said...

TQ VERY MUCH...

Anonymous said...

salam..
puan,sy nk contoh soalan bleh?
email saya; bum_press@yahoo.com
mekasih ye;)

redzaeishafeeq said...

puan nak contoh soalan?5102A sahaja..

puan boleh email saya redzaeishafeeq@gmail.com

memories... said...

as salam.puan , nk minta soalan exam 5102A. mail:jazrin86@gmail.com

Josephinepun said...

salam.. puan, saya nak contoh soalan boleh?? perlu sangat sangat... terima kasih :)
email saya: josephine_pun@yahoo.com

Josephinepun said...

terima kasih banyak2... dah receive contoh paper dah :)

norafizah said...

akak, sy nk exam undang2 isnin ni..puas sy cari dlm intenet contoh soalan tp xd..last2 jmpa blog akk..leh x akk emeilkn contoh soalan undang@ bhg A dan B...tq..minta akk leh sgerakan ya...

Mama Mirza said...

sy dah emailkan ya...

Zana Adieyza said...

salam.. boleh tolong emailkan soalan pada saya? harap sudi membantu.. terima kasih..

adieyza_1110@yahoo.com

Ain Razak said...

Salam puan, sy juga mahu contoh soklan exam undang2, hari isnin n selasa ni sy exam part a n b, kerjasama puan amatlah dihargai.
Email: nurulainabdrazak@gmail.com

Anonymous said...

bley x email kat sy jgk? asap. cz luse da nk exam. nana_cesc90@yahoo.com. tq..

elise said...

salam, boleh tak email kat saya contoh contoh soalan tu? ulis1981@gmail.com thanx in advance :-)

Anonymous said...

Salam..kak?sy pn nk soalan exam 5102b tu blh..exam luse ni dh..apepon xprepare lg..tkutnye...blh ye kak..thanks.. Ni email sy... inn_65424@yahoo.com.my...

Anonymous said...

salam puan boleh emel contoh soalan pada saya?syful121@yahoo.com..terima kasih

Anonymous said...

salam puan,

sy nk contoh soalan boleh x?tolg email sy ye puan.tq sgt2

wanie.zawani@yahoo.com

Anonymous said...

salam puan. saya pon perluakan pertolongan puan..harap puan dapat bantu saya dengan emelkan contoh soklan exam.. nurritabahran@yahoo.com,my
trimas..;)

Anonymous said...

salam.. boleh tolong emailkan soalan pada saya? harap sudi membantu.. nurritabahran@yahoo.com.my
terima kasih..

asmyra said...

salam,

puan, mohon share utk dptkan contoh soalan. saya nk exam pd 3 - 5 July. puas dah saya cari contoh soalan, tp tak dpt. terima kasih atas segala tunjuk ajar dan perkongsian dari puan.
emel : asmyramanjalara@yahoo.com

Anonymous said...

salam puan, mohon share utk dptkan contoh soalan. saya nk exam pd 3-5 julai nie. puas dah saya cari contoh soalan, tp tak dpt.
sweetie_gelz@yahoo.com

tq puan.. sy mengharap sgt2...

Anonymous said...

salam puan,sy nk mtak tlng pn blh?blh x emelkn sy cth soalan?emel sy,kim.my1985@hotmail.com.trima kaseh

aimi said...

salam..boleh x emailkan contoh soalan 5102A..saya nk exam bulan 10 nih..takut la..time kasih dina_130@yahoo.com

Aminah Abd Mutalib said...

Salam puan,

post ni dah lame tapi nak mintak tolong gak leh?nak mintak contoh soklan.
maceh..
mein_82@yahoo.com

Mama Mirza said...

done.. semua telah diemailkan.. selamat berjaya ya..

Anonymous said...

salam puan boleh tlg email untuk saya juga

zaitonzakaria@gmail.com

Anonymous said...

salam puan,blh x tlg email kn contoh soaln peperiksaan undang2 kerajaan utk rujukan sblm sy ambil exam ni..mysterious_4ngel@yahoo.com..tq :)

Mama Mirza said...

telah diemailkan.. maaf atas kelewatan ya..

Anonymous said...

salam.puan, sy akn exam 5102A bln 10 nnt..bole emailkan cth soalan..fresh msuk gov n quit blur..huhu..thanks a lot puan..
salasilah12@yahoo.com

Mama Mirza said...

wsalam..
delivery failed ler.. silap kot email address adik nih..

Anonymous said...

salam puan,

mohon jasa baik pn utk emailkn cth soalan 5102a & 5102b kpd saya. exam bln 10 ni.
terima kasih.

cornelia4109@gmail.com

Anonymous said...

Salam puan,

Boleh emailkan contoh saolan kat sy x?
nadya_razif@yahoo.com
Terima kasih :)
Jasamu dikenang...

slimrose said...

Salam Puan,
Mohon bantuan seperti rakan-rakan yg lain....perlukan contoh soalan tahun-tahun lepas untuk duduki peperiksaan berkenaan/5102a & b.

Harapnya pertolongan diberi menjadi amal soleh jua. Email saya: tapphg@yahoo.com

Terima kasih.

dEr rEd said...

salam puan mirza..tq atas emel soalan2 hari tu..saya exam bulan mei lepas dan lulus dua2 paper..tq byk2

Mama Mirza said...

Waalaikumsalam..

Alhamdulillah.. telah saya emailkan... dan untuk der red.. tahniah.. setiap darinya adalah pertolongan dari Allah jua.. Alhamdulillah..

Suhana Mohd Alias said...

Assalammualaikum Puan Mirza... syukur saya jumpa blog puan. Sebenarnya saya lantikan baru tak sampai sebulan lagi tapi saya hendak buat persediaan awal sebab target saya kalau boleh nak confirm dalam tempoh setahun. Bukan apa puan, saya dapat masuk perkhidmatan awam ni di usia lewat... :)
Puan tolong emailkan saya contoh soalan tu...

suhana.malias@gmail.com

Jutaan terima kasih puan... Semoga Allah merahmati pertolongan puan.

Suhana Mohd Alias said...

Salam Puan.. saya dah terima... terima kasih... Insya Allah

Anonymous said...

salam...emailkan contoh soalan 5102B.ana_lonely2003@yahoo.com...

Anonymous said...

salam puan.
bleh bagi soalan 5102B
fresdymp@yahoo.com

Mr Aslan said...

salam... saya pun nak tengok contoh soalan.. minta emailkan saya mohd_naslan@yahoo.com.. saya exam minggu hadapan.. terima kasih atas pertolongan anda. jasa baik tuan harap Tuhan membalasnya... terima kasih.

Anonymous said...

Salam Pn. Minta tolong mailkan contoh soalan undang undang 5102. Warga Mas mcm saya ni, slow sikit Pn.Exam pd 16-17/10/12 ni. arifin@lkim.gov.my TQVM

Mama Mirza said...

W'salam.. semua telah saya emailkan.. semoga membantu dan memberi manfaat.. dan bebas juga untuk diberikan kepada rakan² lain.. semoga Allah memberkati usaha dan memudahkan setiap urusan kita.. Amin..

Anonymous said...

salam, puan...
mtk jasa baik puan emailkn cth soalan kat sy ea.
sy doakan smg jasa puan dibalas dgn kmdhan utk2 ank2 puan mjwb exam2 kelak.amin.amin.amin.
faisal_apex@yahoo.com

Mama Mirza said...

wsalam...
telah saya emailkan.. terima kasih atas doa.. Amin ya rabbal alamin..

Anonymous said...

assalam puan,
mohon bante emailkan contoh soalan 5102 C kerana saya akan duduki peperiksaan ini pada 18 Okt 2012..tq

emel saya azfa_dear@yahoo.com.my

Anonymous said...

Salam puan..dh terlewat bg saya utk mohon jasa baik puan ni...boleh x puan email past year exam kod 5102 A&B di juerodzi@yahoo.com..tq so much puan..

Anonymous said...

Tahniah puan...Boeh ke kalo nak contoh soalan dr puan??baru nak amik exam nie...:)

Email:m3rlynda_angel@yahoo.com

Anonymous said...

Salam Puan,

Mohon jasa baik Puan utk dapatkan set2 soalan 5102 B&D drpd exam2 yang terdahulu. Kalau boleh sekurang2nya 3 exam yg terdahulu.e-mail kpd lusidpublic@yahoo.com
sekian.wassalam

dinut moktar said...

assalam kak, boleh tolong emelkan soalan perkhidmatan awam? ni emelnya suddenly_eyes69@yahoo.com makasi ya

Mama Mirza said...

wsalam.. telah saya emialkan semuanya.. semoga berjaya dan dipermudahkan-Nya.. Amin.

Anonymous said...

salam...jasa puan amat dihargai...boleh saya daptkan contoh soalan2 lepas???plese email to: nazri_yasin@yahoo.com

Anonymous said...

salam pn..tlg emailkn cth soalan 5102A...
faizah..3902@gmail.com
tq so much...

Anonymous said...

slm puan.. sy nk mnta cth soalan jugak.. email sy azreen247@gmail.com.. terima kasih byk2..

Anonymous said...

salam..sy pun nak ye
adishah@rocketmail.com
maaf ye puan.

Nurkhalis Senin said...

salam puan..
diharap puan dpt membantu sy emailkan contoh soalan exam tuh..

nurkhalis.senin@gmail.com

terima kasih bnyk2 ! =)

Jack said...

slm puan, saya nak jugak contoh soalan tuu,hehehee..

email: safawie09@yahoo.com

Anonymous said...

Salam puan, kalau tak keberatan sy pun nak juga contoh soalan.

email: zaries02@yahoo.com

terima kasih, jasamu ku kenang :)

syiz arm said...

Assalammualaikum puan,

kalau x keberatan ,boleh tak nk contoh soalan n tips..nk jawap solan undang2 ni bhagian A and B.

emailkn dekat:syiranor@gmail.com

Thanks.very appreciate it.

semut putih said...

Salam puan,

harap puan boleh email contoh soalan tu ke sheezamani@yahoo.com..

thanks ..

Mama Mirza said...

w'salam...

untuk semua telah saya emailkan ya.. Semoga Allah permudahkan urusan anda..

tq

Anonymous said...

As salam..
puan boleh emailkan sy contoh soalan.

nuur_myrieam87@yahoo.com

Thanks.very appreciate it.

f lee said...

Assalamualaikum Pn,
Nak minta contoh soalan 5102 A dan B.

gragas_05@yahoo.com

Mama Mirza said...

Waalaikumsalam..

telah saya emailkan ya..

Anonymous said...

AssalamuaLaikum..baik sungguh ht puan..smga Allah murahkan rezeki puan.saya mohon puan emailkan juga soalan ke email saya surazila.mat@gmail.com insyaAllah segala niat baik puan akan sentiasa mendpt pembalasan Allah SWT

Mama Mirza said...

Waalaikumsalam.. Amin ya rabbal alamin.. ini sahaja yang saya mampu lakukan untuk bantu kawan² sedikit sebanyak.. hanya forwardkan sahaja...

Semoga Allah permudahkan urusan semua rakan-rakan yang akan mengambil peperiksaan ya.. dan jika ada kesempatan emailkan saya contoh soalan supaya saya dapat panjangkan pada rakan-rakan lain..

Anonymous said...

salam puan...minta jasa baik puan email kn contoh soalan n jawapan pada sy,,,harap puan dpt membantu :)
piqa.iqram@yahoo.com

Anonymous said...

Assalamualaikum Pn,
Nak minta contoh soalan dan jawapan 5102 A dan B.harap pn sudi bantu :-)
ni email saya...asrinorddin@yahoo.com

Anonymous said...

Assalamualaikum Pn, mohon jasa baik Pn email kan contoh soalan pd saya, exam makin hampir dah.

gunse84@yahoo.com

Mama Mirza said...

Waalaikumsalam semua..

telah saya emailkan ya.. harap bermanfaat sbb soalan dah agak lama.. tiada yang baru...

Anonymous said...

salam puan,mohon jasa baik puan untuk bkongsi contoh soalan bahagian 5102 A & B untuk djadikan reference..sgt mhargai jasa baik puan
whirlwind.87@gmail.com

lily liyana said...

salam..puan nk mntk soalan2 contoh...ni emel sy, lieya1912@gmail.com..tq!!

ALIX said...

salam semua,..ble minta contoh soalan2 exam tu?...
tQ..
email:alixgundang@yahoo.com

Anonymous said...

Assalam puan,

tolong emelkn contoh soalan boley?
ni emel saya..
atashinchi50@yahoo.com

Anonymous said...

salam..boleh x emelkan contoh soalan bley x..hubby sy exam bln 4 ni
pintaro_405@yahoo.com
tq

tengku nurul haziqah binti tuan yaacob said...

salam puan,
saya pon nak soalan exam tu..
boleh x minta email contoh soalan paper 5102A&B.
email : ziqah90@gmail.com
terima kasih..

Mama Mirza said...

done.. selamat berjaya..

nad said...

Salamz puan,

Saya nk minta tlg emailkan contoh soalan 5102A, nurul_aydan@yahoo.com

TQ kerana sudi membantu

noralia ramlan said...

salam puan, mohon emailkan contoh soalan bolehh??ni email sy noraliaramlan@gmail.com

terima kasih kerana membantu..;)

Anonymous said...

As'salam Puan, mohon emailkan contoh soalan exam undang2 pada saya.Princess_fatin5411@yahoo.com
Harap Puan dapat membantu.Jasa baik Puan amatlah dihargai.Terima kasih

Lina said...

salam.puan...

boleh tak saya nak minta tlg puan emelkan pada saya cth soalan 5102A... saya exam 9/4/2013...

tatana.sun@gmail.com


tq puan

zue said...

Salam...
Pn boleh saya minta contoh soalan sebaga rujukan.

aqua_zu@yahoo.com

Terima kasih

Anonymous said...

Puan....boleh minta contoh soalan...terima kasih pn...

m3rlynda_angel@yahoo.com

byieb56 said...

puan nak mintak contoh soalan boleh ;) mi email saya
byieb56@gmail.com

Ambo Kiko said...

salam puan

saya akan ambil paper 5102A pada 9 april nti..
mohon untuk email kepada saya juga
ambo_thelegend@yahoo.com

terima kasih dan doa saya semoga kita semua lulus InsyAllah..

zayyad saif said...

salam puan..
nak minta contoh soalan boleh?
emel:mona_zmd@yahoo.com.my

dan kepada rakan2 kat cni sapa2 yg ada soalan 5102A & B sila la emel saya :)

tq... jasa kalian hanya allah je yg dapat mbalasnya...

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 265   Newer› Newest»

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..