klik2..

Thursday, July 22, 2010

Habis Pantang + Ku**

Salam all,

Huhu... Hari isnin lepas hari terakhir aku berpantang.. hmmm... 44 hari.. macam senang je menyebutnya.. tapi melaluinya.. hanya Allah yang tahu.. banyak sungguh dugaan dan cabarannya.. huhu.. petang tadi je aku dapat hadiah dari firas masa lepas mandi.. tak sempat nak pakai pampers atau urut² dia, dah melepas kat towel.. kalau yang kecil tu mmg selalu kena.. nih buang yang besar plak tuh.. hmm.. sabar jelah... tapi skang aku geram betul tengok anak aku yang montel nih... rasanya dah lebih 5 kilo budak nih.. memang terasa bila mendukunya.. Alhamdulillah.. sihat.. nih gambar masa tengah nangis.. kalau waktu² camnih, memang merah padam muka dia...
Apa plak kes abang² nih?????

Huhu.. tensen seketika aku malam(sabtu malam ahad) tuh.. kenapa??.. bila tengok akif tergaru² terus aku tanya dia.. nape akif?.. gatal ler ma.. teacher shanti kata akif ada kutu... waaaaaaa... tak sanggup aku mendengarnya.. terus aku belek kepala anak bujang aku tuh.. memang dah sah.. banyak betul telur binatang tuh... geramnya... malam² tuh jugek aku google cari petua sementara.. aku lumur kepala bebudak nih + kepala aku skalik dengan minyak kelapa dara.. (cam dalam gambar tu ler... firas je tak, ayah dia mmg dah botak masa firas lahir).. en hubby balik je, kitorang wat projek memburu binatang tuh.. tengah² malam lagik.. dapat le jugek bapak² kutu tuh.. waaa.. geramnya.. nih sah akif dapat dari tadika.. yelah.. dah lama tak pegi taska.. dan kat umah ni mmg takde org yg ada.. kat harraz ada sket² je.. yang paling sket aku ler.. tapi dah ler rambut aku nih lebat.. nih jadik port baik binatang nih...

esoknya.. botak ler budak berdua tuh.. tak botak abis ler.. skin mata no 3.. huhu.. pastu en hubby beli sikat kutu dengan ubat kutu skalik.. petang tuh jugek aku kerjakan.. skang dah clear.. tinggal telur dia sket², pelan² aku clearkan.. ubat kutu tuh dah bunuh skalik telur dia.. so ok ler.. hmmm.. dugaan sungguh... di zaman moden² nih ingatkan dah takde kutu² nih... rupanya ada.. takpe.. suma dah standby.. sikat kutu, ubat kutu.. huhu... tinggal aku nak potong rambut pendek.. senang sket kalau dia menyerang lagi..

hmmm... ari selasa tuh pas abis pantang sempat aku gi bawak budak² jalan ngan gi lunch kat jusco.. pastu gi umah MIL.. jalan².. hehe.. merdeka... lupa ler nak snap pic.. yelah.. sibuk ngan firas skalik.. hehe... MERDEKA....

mama memerangi KU**

5 comments:

Cyda Acme said...

erkkk ... tak sanggupnya nak berperang dgn En. Kay .. hu3

MAMA 2 MIRZA said...

tu ler tuh dot.. nak buek camno... akan ku perangi habis habisan.. suma dah stanby... ubat kutu dengan sikat spesel skalik... hehe..

asma HazeLnut said...

geramnye tgk firas...erk..nape akif makin lame makin comel nih..hehe..makin bijak pulak..hehe

HANI said...

hehe dah merdeka......selamat menyambung biz deh

noradzlina.kamdani said...

slm
psl nk fight kutu, lin pun br dpt petua ni n it's work...(sbb ari tuh
pun kene ank jangkit dr skol la..pe lg)

caranye: basahkan rambut n guna sabun mandi buku (xkira le pe brand pun) sental rambut tu n bio dlm 1 jam lps sental br le dibasuh...cnfm ilang

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..