klik2..

Thursday, July 29, 2010

Kain Jersey - susahnyer...

Salam all,
ada projek sket.. tengah nak menjahit kain untuk buat tabir... kain jersey jer.. pastuh jahit atas ngan bawah jer.. tapi.. hmmm menduga betul ler.. ntah mesin nih yang problem ke atau kain tuh yang problem... letih makcik.. tapi aku tabah gak.. bukak balik biler tak cantik.. last² aku decide jahit guna twin needle 2mm tu jer.. baru cantik sikit.. pakai gold needle tu still tak perfect.. ada masa nampak cantik je.. pastu ada plak terlompat² sikit... so aku bukak balik.. tak cantik...

aku dedikasikan hasil kerja aku... huhu.. lom siap lagik sebenarnya... tapi aku dedikasikan semua kerja sungguh² aku nih untuk aku nyer SIL.. k balkhis.. chaiyok².. haha.. bagi semangat kat diri sendiri.. nak siapkan gak.. ari nih En. Hubby tuh ada.. leh ler buat.. harap² dapat siapkan mengikut aku nyer schedule.. hehe.. kalau ikutkan lambat lagi nak pakai.. tapi lagi cepat lagi bagus.. nanti² leh siapkan projek lain yang tergendala...

Semoga kerjaku ini dipermudahkan... Amin..

Aku yang tabah.. (tabahkah???) suka aku ler.. hehe.. kata² tuh doa...
-aku-

2 comments:

asma HazeLnut said...

waa..dah start yer projek??hehe..mgu dopan akak dah start keje dah..hehe..
thanks kak tlg jahit..[eceh,..mcm nur lak yg kawen..hehehe]

MAMA 2 MIRZA said...

huhu.. tak siap lagik.. nak wat yang terbaik.. kena ikut deadline.. projek banyak.. tapi helper pon banyak (3 mirzas).. huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..