klik2..

Saturday, July 31, 2010

UTM AC97 - Cancer

Salam all,
Got latest news tentang sorang kawan seangkatan.. tak baper kenal sangat memandangkan batch kami agak ramai..dan biler ingat² balik memang tak pernah rapat dengan kawan yang nih.. tapi.. bila baca berita tentang keadaan kesihatan kawan yang sorang nih, memang sedih sangat.. nih antara apa yang diwar² kan dalam fb.. dan rakan² yang dah pegi tengok pon bagi perkembangan yang kurang baik tentang kawan nih..

Sesungguhnya ia membuat aku benar² insaf.. aku doakan untuk kawan yang bernama Hafizah Jurit@ciput nih semoga Allah berikan kekuatan dan yang terbaik untuk dirinya.. semoga dipermudahkan segalanya dan diringankan kesakitan yang sedang ditanggungnya.. untuk kengkawan lain yang membaca, harap doakan untuk rakan nih.. berkat doa beramai².. rasanya kalau tak dapat nak tolong cara lain, doa pon dah banyak sangat membantu... macam masa aku di ICU dulu.. rasa sangat kekuatan dalaman dan dipermudahkan.. tu yang aku insaf sangat..

Berbalik cerita tentang rakan nih.. sekarang masih di wad PPUM.. cancer yang dah sangat kritikal hingga operation atau kemo atau yang sewaktu dengannya dah tak boleh dilakukan.. sedihnya.. berserah kepada Allah yang Maha Mengetahui.. sedih sangat biler baca komen kawan² kat fb yang dah pegi tengok dia... hinggakan beberapa hari lagi dah dibenarkan keluar wad.. Ya Allah... Kau mengetahui yang terbaik untuk setiap hambanya...

Bersyukurlah untuk kita yang masih sihat.. yang diberi kekuatan.. walau terkadang diberi ujian, ada insan lain, yang diberi ujian lebih hebat.. terkadang kita alpa dan lalai.. hingga melupai-Nya.. harap aku sentiasa didalam lindungan dan ingatan kepada-Nya supaya setiap pertolongan dan nikmat yang diberi-Nya sentiasa aku syukuri.. Alhamdulillah..

-aku :)-

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..