klik2..

Wednesday, August 11, 2010

Firas + Meeting + Ramadhan

Salam Ramadhan,
Join my GA...

Aku mulakan entry nih dengan gambar BAM aku.. hehe.. Muhammad Firas Mirza... minggu lepas ler main dengan dslr hubby aku... dah lama punya cuma aku malas nak pakai... so... ni ler hasilnya lepas aku yang tak reti nih edit² sikit... ntah naper aku nih tak bape rajin nak blaja wat editing nih... yang penting BAM aku nih.. tang pipi dia tuh.. selalu wat aku geram.. pastu biler tak berbaju nampak ler ketak² dia tuh.. hehe... skang dah pandai tersenyum bila kena agah... cuma aku ler.. tak larat nak pegang lama.. lenguh ooo... yang penting dia sihat... best nyer kalau dapat jaga dia sendiri... sian plak bila teringat kena anta taska.. tapi takde pilihan.. semoga Allah lindungi cinta ati aku nih sentiasa...

Semalam meeting di Putrajaya... dapat ler jumpa rakan² seangkatan yang dah lama tak jumpa... tapi cam biasa ler... sepanjang masa dok citer masalah.. yelah.. dah lama tak jumpa... pagi start kol 9 lebih pastu petang kol 4.30 dah abis... aku balik ngan anis.. ptm bhgn yang dok kat senawang... anta aku kat jusco + aku gi amik budak ngan en. hubby... arinih hubby aku tuh cuti.. dapat ler dia berehat.. tapi banyak benda nak wat kat rumah... katanya... sian hubby aku... banyak sangat kena tolong... tapi nak wat camner kan.. dah aku pon keje... ulang alik jauh plak tuh...

Balik dari meeting besalah... keje banyak... nih pon dok pulun untuk meeting besok plak... apa ler nak letak dalam report.. hmmm.. belasah jelah.. dah tangan dua je.. kepala plak satu.. nak pikir banyak benda.. letih²...

Malam tadi hubby tuh balik kol 1 lebih terus beli skalik nasik goreng untuk sahur... selamat aku... yelah.. dia tau aku letih giler... so aku sahur kol 5 tadi ngan hubby + akif... anak sulung aku nih dah sibuk nak posa... baru lima tahun.. aku tak force dia pon... since kawan² dah cerita pasal posa, aku kejutkan dia pagi tadi... senang je nak bangun.. pastu aku pon ajar dia baca niat + explain sikit apa yang dia tak boleh buat arinih... makan sikit je budak tuh... tapi aku dah siap bgtau... kalau tak tahan, rasa sakit perut makan je... belajar posa pelan².. petang nih kalau takde aral berbuka kat luar le kot... tgk kalau selesai urusan hubbyku yang bercuti..

untuk kengkawan, selamat berpuasa... semoga dipermudahkan Ramadhan tahun ini dan memperoleh keberkatan... doa aku semoga aku dapat berpuasa dan dalam masa yang sama dapat bf Firas dengan sempurna... Amin...

Salam Ramadhan,
-aku-

4 comments:

noradzlina.kamdani said...

aku msk...sbb cuti kn xde alsan nk gantung kuali

asma HazeLnut said...

kak..akif nak pose??hehe..berjaye x utk cubaan pertame die ni??alhamdulillah ...pandai dah..xpyh suruh... =)
kak farah kat rumah ni sampai sabtu...cuti kate die...berbuke td mak goreng2 je..mak dah mls dah nak msk2 ni..cepat sgt letih dah..nur plak,kul 4 ptg tadi lak si "merah " tu keluar...adoi..dah 3thn xdpt pose time 1st day..hee...apepun..senggugut la dasat.. (-_-)

SELAMAT BERPOSE!!!

MAMA 2 MIRZA said...

lin... dah nak abis cuti pdt kan... tapi ok ler.. best leh masak²... beli pon bukan sedap sangat...

nur... x berjaya ler akif posa... dah dua hari dah.. arinih ikut sahur gak.. tapi makan donut big apple je.. ayah diorang blikan... haha.. ntah dapat posa ntah tak...

Cyda Acme said...

aku pon samalah letih walaupon keje dekat jek ngan umah. sbbnya hubby aku yg keje jauh dok ulangalik hari2. aku mcm lipas kudunglah hari2 tp ok gak ... sbb hubby ckp aku dah makin slim ... yesss yesss takyah susah payah buang duit tuk diet kan... teringinnya nak jaga anak sndri .. tiap kali hntr bdk2 kat taska tiap kali hati aku jd sayu jek ehmmmm ....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..