klik2..

Wednesday, August 4, 2010

Keje... waaaaa.. malasnyer...

Salam all,
Join my GA...
Pokok kat bilik aku.. selepas ditinggalkan 2 bulan... sian kan...
Waaaaaa.. start keje arinih.. malasnya tuhan saja yang tahu.. sampai kat kolej dah pukul 07.50 pagi.. lambat aku arinih.. (belum lambat utk punch card, tapi dah lambat dari hari² biasa aku).. kol 5.30 pagi aku dah bangun.. pastu siap² + hantar firas ke taska... sian dia.. pagi² dah pegi taska.. tapi takpelah.. sian kat ayah plak nanti.. susah nak handle 3 org sekaligus... so... mama hantar firas pagi² pastu ayah anta abang Akif gi tadika + abang Harraz gi taska kemudian.. 
Bilik aku... sangat kosong.. sbb hati kat rumah...

Skang nih aku kat dalam bilik.. hmm.. dah lama tak naik bilik aku nih.. 2 bulan lebey ler.. (yelah.. dah tak keje.. sah² takde datang sini).. blur?.. bolehlah dikatakan... banyak benda.. hmmm.. nak start dari mana... datang tadi dah isi borang cuti + bagi aku nyer mc.. pastu dah jumpa ngan kengkawan kat pentadbiran + lecturer beberapa orang.. pastu jumpa ngan timbalan baru.. besh je borak ngan dia.. nanti² banyak ler benda aku report kat bos aku nih... so jumpa pengarah kalau timbalan takde.. hehe... besh²... tgh banyak keje nak kena plan nih.. takpe.. aku amik masa nulis blog jap.. pastu nanti aku leh pk keje plak... keje takkan abis...
BAM mama... baby Firas..
uish... lapar plak perut aku nih... rupanya dari pagi tak bekpes lagi... pasnih aku nak gi beli lunch skalik... perasaan aku, hmmm bercampur baur.. tapi lebih banyak pada rasa yang tak besh.. yelah aku dah dok mengulit si BAM Firas tuh... tembam anak aku nih.. sama cam abang² masa kecik.. biler dah besar makin kurus... semalam gi klinik dah 5.7kg... dah dekat 6.. patut ler terasa benar kalau aku dukung dia...

isnin pagi tuh aku dah try anta anak² gi taska.. sedihnya rasa hati Allah je yang tahu.. yelah... aku syahdu sikit mengingatkan firas yang baru 2 bulan.. camner ler org jaga dia nanti... aku harap k ina (owner taska) tuh jaga anak aku cam dia jaga anak dia sendirik... harap² ler... aku sayang sangat kat budak bertiga nih.. kalau boleh memang nak jaga sendiri.. tapi... belum mampu lagi.. insyaallah.. kalau perancangan menjadi kenyataan harap² bulih ler...

malas nak bersedih.. hidup mesti diteruskan.. aku mesti kuat untuk orang² yang aku sayangi + org dipersekitaran aku.. keje² mesti diselesaikan... tanggungjawab diutamakan... (wa... cam bagus jek)...
semoga semuanya dipermudahkan..

-aku@mama@ptm-

4 comments:

asma HazeLnut said...

tembamnye firas aiii...geram nyeeee....

noradzlina.kamdani said...

mmg le terasa bile dukung firas..mama nye comel sgt

Cyda Acme said...

bam bamnya firas .... cam nak geget jek pipi dia tuh ...

MAMA 2 MIRZA said...

huhu.. mama jek tak boleh jadik bam... dah mmg camnih.. hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..