klik2..

Thursday, November 18, 2010

Kenapa lelaki jer asyik dipersalahkan - By AbAnG BeN

Salam all,

Antara blog yang aku sentiasa follow.. blog ABG BEN..
dan tertarik aku nak comment panjang apa yg abg ben tuliskan...

hmm... pengalaman aku... ada lelaki yg mmg saja jer nak ikut suka ati dan kepala otak sendirik...
tak cukup ngan sorang... padahal yang sorang tuh dah hampir sempurna.. (manusia mana ada sempurna kan??)..
tapi kalau dah muka cantik, perangai baik... bersyukur sangat ler...
nih tak.. masih carik lain...

dan perempuan itu.. (merujuk kepada perempuan2 baik yang ramai di luar sana....)
memang sangat setia.. terkadang dah tau lelaki itu *$@#$%...
namun masih tetap menyinta...
masih tetap setia...
dengan harapan lelaki itu akan berubah...

tapi lelaki yg tak reti bersyukur itu tetap begitu...
kalau sudah jadi tunangan.. sudah jadi suami... x wajar hanya 5% je kepercayaan...
sbb tu perempuan sanggup menderita..
dek lelaki yang ntah hapa2...

namun bukan semua lelaki begitu...
manusia tak kira lelaki dan perempuan pasti pernah menipu...
cuma menipu dan setia itu berbeza..
jadilah lelaki.. yang menghargai wanita...
dan meletakkannnya pada darjat yang sesuai..
jangan disakiti.. (bukan fizikal shj.. tapi mental dan emosi sekali..)..

terkadang aku terjumpa...
lelaki yang tidak matang...
mahukan semua... walhal bukan hak..
kerana tiada kemampuan...

jadi fikirkanlah...

semoga aku dijauhi dari lelaki seperti itu...
dan semoga 4 lelaki dikelilingku..
tidak menjadi lelaki begitu...

-mama3lelaki-

1 comment:

BEN ASHAARI said...

salam mama mirza ..

betul tu.. tak kira lelaki dan perempuan tercari cari kesempurnaan sedangkan diri sendiri tidak sempurna..

Belajar menerima segalanya dengan bersyukur. Hidup ini terlalu indah untuk dipersiakan ..

Terima kasih mama mirza..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..