klik2..

Tuesday, December 7, 2010

Bukit Putus - Seremban Kuala Pilah..

Salam all..

Untuk yang tak pernah lalu lagi... ni jalan baru dari Seremban <-> Kuala Pilah... dulu sebenarnya kena ikut jalan Bukit Putus (takdelah dulu sangat.. jln baru nih pon ujung tahun lepas baru bukak)..
scenery dari atas bukit nih memang cantik.. especially bila nampak awan kat bawah tuh.. memang kire tinggi ler jalan nih...
kalau kereta terkeluar dari jalan.. (nauzubillah).. tak dapat bayangkan ler... huhu... ni jalan aku lalu tiap2 ari tau.. (time keje jer) dari umah ke Pilah dah dekat 50km.. huhu... dekat 100km rupanya travel tetiap ari..
balik semula citer pasal jalan nih... kalau nak ke Ulu Bendul dah tak jauh dah... apa ada kat Ulu Bendul?.. tempat mandi2.. tapi skang dah kureng sket ler.. kalau dari KL nak ke Pilah, ikut LEKAS, jalan sikit sampai ler kat jalan yang aku amik pic nih...
cumer kat jalan nih lom ada tempat berenti (lom siap lagik).. kalau dah ada best sikit amik gambar.. nih pon amik dari dalam keta... seb baik time tuh fiza (my sis) drive.. leh ler snap guna hp..
okies.. lain kali aku citer lagik pasal.. pilah.. hehe..

-mamabalikdaripilah-

2 comments:

noradzlina.kamdani said...

wah..skang fiza dok drive ke sana ke sini...ko tgh upgrade skill driving si fiza ke?

MAMA MIRZA said...

tu dua minggu lepas masa hubby outstation.. saja jer dier datang umah... tapi skill dia mmg semakin bertambah sejak ada WUE dia tuh.. hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..