klik2..

Monday, December 27, 2010

OPRAH- rasa tak apa sy rasa??

Salam all,

sy.. memang suka tgk oprah... tak kire ler baru punya ke.. lama punya ker..
sbb, banyak benda menarik.. yang baik.. yang diselitkan...
terutama bila part bantu org... campaign... yang kat mesia nih takde org buat..
kire topic yang dibincangkan tuh banyak manfaat...

ada masanya, bila sy tengok mmg sy nangis... sbb sy terharu...
bila kita letakkan diri kita pada tempat org yg dapat pertolongan..
yang kadang² susah sesangat...

rasanya kalau kat mesia nih paling kurang org akan kata... pemalas..
taknak berusaha..
tapi kenkadang ada org terlupa...
kadang² Tuhan tu nak menguji... nak menduga...
tuh yg terkadang ada org miskin yg terus miskin...
dan yang kaya terus kaya...

ujian untuk si miskin tuh, Allah nak tengok sejauh mana keimanan...
kesabaran... menanggung dugaan..
untuk si kaya pulak... Allah nak tengok.. sejauh mana dia akan ingat pd yang satu...

sy pandang rumah sy... sy tengok wajah anak²... Alhamdulillah sangat...
harap² sy jadi org yang sentiasa ingat org lain..
dalam semua gaji (keje jadi kuli... dgn kerajaan) yg sy dapat...
ada bahagian untuk org lain...
ingat ya (untuk diri sendiri nih..)

bilalah ada org nak buat program camnih...
yang menyeluruh pd pelbagai aspek kehidupan...
ada tak???

-mama-

3 comments:

miss cloudy said...

i love oprah too!! berzaman2 tgk show dia tu, read books about her..sanggup balik umah masa lunch hour utk tgk prog tu (duluu) td baru je tgk yg pkul 6, wlaupun rerun tp still tgk gak.. :) dulu dah ada talk show yg anita sarawak yg buat ala2 oprah ni la, tapi dah stop dah show tu..

MAMA MIRZA said...

best kan??? sy baru suka skang² nih je.. hehe..

noradzlina.kamdani said...

lin kdg2 jek tgk oprah..tp show dia mmg best arrr bnyk info yg dia share n kdg2 org2 yg dia jemput dlm show tu mmg share the real things la...example mcm de 1 pompuan ni (model) dia cite yg dubur dia ade msalah lobang) so doc oz (klu xsilap) la share mcm mana life pesakit yg ade dubur lobang nih..tp mmg best la sng ckp oprah nye show tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..