klik2..

Friday, January 28, 2011

CINTA TERHALANG...

*gambar from Google
 Bukan cintuku yang terhalang... huhu.. ayat tak hengat.. hihi.. Akif dan Insyirah.. terpaksa berpisah.. sbb Akif skolah pagi.. Insyirah plak masuk kelas petang...
Venue : dalam keta
Waktu : balik dari taska petang semalam

Akif : Kan best kalau Akif sekolah petang..
Mama : Tak boleh.. kalau sekolah petang nanti sian Papa.. nak kena anta Harraz skolah pagi.. pastu petang Akif pulak.. susah..
Akif : Tapi kan mama boleh je pagi Akif pergi taska. Petang gi tadika.
Mama : Nape nih.. Akif nak gi tadika petang ker? (dengan nada agak keras..)
Akif : Mana ada.. Akif cakap jer.. bukan nak gi sekolah petang.. Akif cakap je.. (nada tak puas ati)..
Mama : Nape.. Insyirah sekolah petang ker?
Akif : A ah.. tapi sekejap jer.. nanti lepas cuti dia sekolah pagi balik.. Jumpalah dia..
(huhu.. no wonderlah...layan kan jelah anak bujang sowang nih)..

hihi... memula macam nak marah.. tapi pastu baru paham.. bukan bercinta sangat pon.. hihi.. bebudak kan.. gitu ler..

Nak share part yang best juga.. Akif dah masuk Iqra 3.. hihi.. berbunga gembira ati mama... pastu.. dah pandai baca doa  nak belajar.. suka sangat.. mama tumpang gembira.. dan sangat gembira sbb keputusan sy hantar dia dan Harraz kat tadika tuh sangat tepat. Alhamdulillah... cikgu taska pon kata Harraz boleh baca dengan laju Iqra 1 tuh.. semoga anak² mama boleh mengaji dengan baik..

Thanks cikgu Tadika dan cikgu Taska...  a lot...

-mama-

3 comments:

asma HazeLnut said...

alalala...comelnyerr....hihihi...

ardinihumaira said...

Alhamdulillah...
semoga anak2 akak berjaya dunia wal akhirat amin

;)

bunga said...

haaa..cutenya..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..