klik2..

Sunday, February 20, 2011

DAUN MANGKUK DAN GIANT PEGAGA

Okies... masih dalam persekitaran rumah kampung mak saya... nih.. kitorang panggil daun mangkuk.. bentuk mmg macam mangkuk dan boleh takung air kat atas dia... pucuk yang muda tuh boleh dimasak sayur air.. sedap.. tak pasti plak orang lain panggil apa..
Pastu plak yang bawah nih gambar giant pegaga.. dia besar sket dari pegaga biasa.. memang besh buat ulam.. sedap dimakan.. saya suka nih.. sbb leh buat awet muda.. hihi.. yelah.. saya baru 23 kan.. hahaha... yang bawah belah kanan nih gambar pokok petola mak saya.. pon besar dan banyak buahnya.. besnyer dok kampung.. memacam bulih tanam.. kat umah saya nih ada tanah jer sekangkang kera.. huhuh...

1 comment:

ardinihumaira said...

best2 dni suka gak...
:D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..