klik2..

Saturday, February 12, 2011

MALWARE - BLOG DISERANG??

sy tersangatlah tensen waktu beberapa org rakan bgtau blog sy dah kena malware.. ada kengkawan yang tak bleh bukak langsung... ada yang bleh bukak plak tak bulih nak tinggalkan comment... puaslah sy google ke sana ke mari nak dapatkan jawapan.. akhirnya..

jika anda mengalami masalah yang sama... perkara paling penting yang anda kena kenalpasti adalah apa yang anda masukkan ke dalam blog anda.. maksudnya gadget tambahan yang anda letak.. dalam kes sy.. malware tuh berpunca daripada shoutbox yang sy letak.. so far beberapa rakan bg feedback positive after sy remove gadget tersebut..

harap² takde lagi dah malware kat blog sy.. now.. sy bulih senyum sikit.. hihi.. :D

4 comments:

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

hai..cik effi..rina dah boleh bukak blog awak..sebelom ni x berani nk bukak sbb ada warning malware tu..kira dh ok la nih..

anggerik-rimba said...

yeay...dh dpt bc semula blog PTM KMNS yg best ni....kak, sy cam berminat dgn paper quilling tu...bolehla demo nnt...huhu..ade syarat tak??? ayam golek ke..pulut kuning ke? ngeh ngeh

bad said...

salam ??? ader ker???

MAMA MIRZA said...

rina.. tu ler tuh.. dah remove benda yg bwk malware tuh.. letih mengoogle nak carik solution...

zatul.. hihi.. thanks baca blog sy..demo?? bleh.. free jer.. hihi..

bad.. ada ler.. skang dah takde..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..