klik2..

Saturday, February 5, 2011

SAYA PON BLOGGER JUGA ! SAYA BANGGA !!

Nak masuk segmen Abang Ben kali nih sy berpikir panjang sikit.. wokeh.. nak tau kenapa?? baca ler kat sini..
Walau bagaimana pun, sy masih bersemangat nak wat malam nih jugek.. okeh..
  • Letak header BEN ASHAARI BLOG .. Done kat atas tuh..
  • Tajuk : SAYA PON BLOGGER JUGA ! SAYA BANGGA !! .. dan linkkan ke entri ini .. Done
  • Jawab ke semua soalan ini ..
Kerjaya / pelajar .. IPT mana ?
 Dulu.. satu masa dulu.. sy pon pernah bergelar pelajar kat sebuah Universiti di selatan tanah air.. (UTM ler tuh..).. dah sy nih amik komputer kat situ, terus ler sy berkerjaya dalam bidang perkomputeran.. di salah sebuah jabatan kerajaan.. (kolej ya..).. kerja sy termasuklah jaga pc, network, sistem, software.. (mengarut terlebih plak..) gitu ler kisahnya..
Usia blog anda 
11 April 2010.. entry pertama sy kat blog nih.. (sblm nih penah gak ada blog.. tapi tersadai jer.. tak bleh kire ler tuh.. ) 
soo.. saya dah hampir 10 bulan sy menulis dalam blog nih..
Tujuan utama anda berblog
Dulu.. jadi macam diari untuk sy.. terutama bila cabaran terbesar dalam hidup sy itu datang.. huhu.. (sebak plak).. sekarang tujuan utama sy adalah untuk berkongsi, menambah pengetahuan dan secara tak langsung tambah duit poket sy.. 
(boleh dapat ker?? dah ada ler.. semakin banyak.. hihihi..)
Sumber insiprasi anda 
Mirzas sy.. (3 lelaki kecil dan 1 lelaki besar).. dan minat sy pada pengetahuan dan kraf
(uish.. cam skema plak biler tulis pengetahuan tuh.. abis apa plak kan??)..
Blog yang senantiasa dalam kepala anda .. 
Sejujurnya.. blog Miles of Smiles by Mama Zharfan.. (besh.. cam sy ada kat obersea skalik)
blog Ben Ashaari by Abang Ben.. (sbb tak pernah reti penat update n3)
blog There She Goes by Nur (SIL sy tuh.. yg byk kongsi benda sama²)
Jika anda terpilih untuk berada dalam sesebuah majalah , siapakah blogger yang akan anda beritahu dahulu mengenainya .. 
sy akan bgtau... blogger nih the world needs a hero.... kenapa?? sbb blog berhabuk 
(bersawang.. dan yang sewaktu dengannya..) 
milik en hubby sy.. hihihi..
Isu paling best pernah anda ceritakan dalam blog anda .. jika ada ..
bg sy ler bukannya best.. tapi luahan paling bermakna dalam hidup.. 
selepas apa yang sy alami.. cuma sy belum bersedia untuk berkongsi 100% apa yang berlaku..
sedangkan banyak manfaat jika sy cerita.. cuma belum bersedia..
Isu paling teruk anda dikritik dalam penulisan anda .. Ceritakan bagaimana anda menanganinya , jika ada ..
so far takde.. rasanya bukannya ramai sgt org baca blog kecil sy.. 
(walaupon sekarang bertambah ramai.. termasuk anda.. hihi..)
Jika anda sudah dikenali di dalam dunia blog, bagaimanakah caranya anda  membantu blogger blogger baru ?
sy sentiasa membantu.. sbb bg sy sharing is caring.. skang pon sy share apa yg boleh.. 
(cam bagus plak ayat.. huhu..) 
yelah.. tak semua org tahu apa yang kita tahu.. soo.. sy nih lebih suka sebarkan ilmu.. kalau sy reti sy buat tutotial.. huhu.. pastu okeh gak wat segmen² untuk review blog baru.. secara tak langsung org akan tgk blog tuh bila tgk blog sy.. harap² leh ler sy buat satu ari nanti..
Pesanan buat blogger blogger baru ... 
layak ke sy nak bg pesanan??..
for me.. life is about give and take.. kalau awak kedekut org 100x akan kedekut dgn anda.. so.. fikirkan orang bila anda fikirkan diri anda.. huhu.. (cam garang plak..)
    1. Tinggalkan link anda diruangan entri ini Done 
    Okeh.. rasanya tu jer yang wajib dilakukan.. huhu.. baca jangan tak baca ya Abg Ben.. hihi.. (sanggup ko tulis camtuh kat blogger otai tuh.. gurau jer.. hihi..)

    3 comments:

    Sunah Mohammad said...

    singgah dari segmen enchek Ben~ jemput ke blog saya~

    www.sunahsukasakura.com :)

    Awangku Johan said...

    salam ziarah n salam perkenalan.. saya follow blog awak ek.. mai singgah n follow blog saya pulak yer..

    apisv2 said...

    salam,
    mengunjungi rakan2 segmen blog abg ben;D

    saya-pon-blogger-juga-saya-bangga

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
    dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..