klik2..

Sunday, March 27, 2011

BACALAH MUHAMMAD AKIF MIRZA..

Mama nak dedikasikan entry nih khas untuk anak mama...

** Muhammad Akif Mirza Bin Muhammad Hijrah**
selalu anakku.. kau melihat pada apa yang mamamu ini lakukan dalam blog ini... selalu kau membaca setiap yang mama titipkan bersama dengan gambar² yang mama ambil.. selalu kau memerhatikan mama melarikan mouse menggunakan photoscape untuk gambar² itu.. kali ini, mama tulisan ini mama dedikasikan untukmu...

Akif - yang menumpukan dirinya pada sesuatu.. maksud yang besar di balik namamu.. dan ada harapan besar yang mama dan papa letakkan pada dirimu.. menjadi abang kepada adik² kadang² memang sesuatu yang sukar untuk dirimu.. terkadang kami menegurmu.. memarahimu.. memintamu melakukan sesuatu yang lebih dari yang kau mampu lakukan.. maafkan kami...

Mama dan papa bukan ibu bapa yang sempurna.. tapi kami cuba.. untuk menjadi lebih hampir dengan sempurna.. terkadang kami tenggelam dalam emosi... mengikutkan rasa letih.. mengikutkan rasa marah... maafkan kami... kami akan belajar...

Sesungguhnya kami sangat menyayangimu... Jika akif rasakan mama sayangkan harraz lebih, itu adalah salah... harraz berada dalam satu peringkat yang terkadang dia keliru.. dulu dia tiada adik.. sekarang dia tidak boleh tidur bersama mama.. sebab firas ada.. itu buatkan dia keras hati.. terkadang agak degil.. abanglah yang mama harapkan untuk membantu.. menjaga adikmu itu.. firas terlalu kecil.. masih belum mengerti apa².. jaga mama dan papa mohon bantuanmu.. untuk melihat bby kecil kita itu..

Mama dan papa selalu menegur.. bila akif mewarna gambar dengan comot.. suka mengikut apa saja warna yang akif suka.. mama paham itu.. dunia penuh kreativiti.. tapi masih perlu berpijak di bumi nyata anakku.. rambut itu hitam.. atau putih.. atau perang.. bukan biru.. atau hijau... disebalik teguran kami itu, kami sebenarnya bangga.. akif pandai membaca.. akif rajin.. akif budak baik... jangan fikirkan kami selalu lihat yang tidak baik saja.. ya anakku..

Akif, mama nak akif tau.. mama dengan ayah bangga dengan akif.. akif anak yang boleh diharap.. anak yang baik.. anak yang pandai.. boleh mengaji.. pandai baca surah.. boleh baca suratkabar.. banyak yang akif boleh.. mama ngan papa bangga sangat.. kami nak akif tau.. kami sayang akif banyak.. macam yang selalu mama ngan ayah cakap.. KAMI SAYANG AKIF MIRZA!!..

:)

2 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

Cuba ko tanya nape dia kaler rambut kaler ijau? Ni ada kisah budak kaler matahari kaler biru:


SAYANG KENAPA MATAHARIMU BIRU?

MaMa CyDa said...

alellelel very touchinglah mamamirza nih ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..