klik2..

Monday, March 7, 2011

CARREFOUR DAN TESCO - ??????

Tajuk n3 tuh nampak tak macam saya marah?? tak?.. sebenarnya saya sangat marah... apa kes?? saya dalam misi nak membeli satu peralatan elektrik.. bukan untuk rumah saya tapi untuk orang lain.. dalam kes nih saya banyak pilihan benda yang saya nak beli.. paling penting saya nak berbaloi dengan duit yang saya nak keluarkan.. memang ler nak beli tuh murah je.. tapi jangan ler menipu...
Kenapa saya marah?? pagi semalam kami gi Carrefour.. nak menyelesaikan misi saya tuh.. saya pon mencari.. dan membuat perbandingan harga.. akhirnya ada satu barang yang saya dah decide nak beli.. saya pon amik dan test.. okeh.. done.. yang marahnya bila tang nak bayar.. aikk.. apsal harga lain???.. budak promoter tuh kata yang harga murah sikit tuh yang saiz kecik sikit.. wokeh.. takper.. amikkan saya yang kecik tuh... maaf ler kak yang tuh dah abis... heeeeeeeee.. geram betul..

Jawapan saya senang jer.. "TAKPELAH.. CANCEL JELAH..".. bukan masalah sangat nak kuarkan duit lebih sikit... tapi sbbnya... AKU BENCI DENGAN PENIPU... kot nak bagi laku barang pon jangan menipu pengguna.. sooo.. kami pon belah.. tak beli pon barang tuh.. beli makan² jer..
Malamnya lak singgah kat TESCO.... yang geramnya.. kat situ pon saya terkena... betul² bawah kotak tuh letak harga lain.. bila dah check dan bayar.. harga lain.. dia kata.. kak.. tuh harga PENSONIC.. bukan PANASONIC... wah.. sakitnya hati.. sooo.. jawapan saya sama je cam kat atas.. "TAKPELAH.. CANCEL JELAH..".. AKU BENCI DENGAN PENIPU...

Okeh.. so mmg belum dapat lagi barang nak dibeli.. tapi fine... ati tak sakit.. hahahaha..

5 comments:

putri_roh said...

ermm.. mmg pun... dorang neh suke mengelirukan pengguna.... kalau dapat customer yg bleh tiaw balik ok la.. kalau customer yg jenis 'takpelah'... 'oklah'.... ha... dah bape byk taktik dorang menjadi...

saya kalau pegi carrefour time offer.. mesti bawak katalog dia kehulu kehilir... kalau tak sama dgn resit saya tiaw balik.. mmg take time mende2 macam ni.. tapi tu duit kita... kita berkerja nak dapat walaupaun satu sen...

huih.. emo sket bab neh... ahahahaha...

Mama Q said...

bagus tindakan tu...Hi mama mirza...salam kenal..

MAMA MIRZA said...

nuyui.. memang sangat setuju.. geram kan??

mama-q.. salam kenal..

asma HazeLnut said...

aihh..terkene lagii..hummm....kak,nur lupe la nak tlg akak buat template topi tu semalam..nape tak ingatkan..ala..sian akak..sori ye kak..

MaMa CyDa said...

mmg sakit ati kot kena camtuh kan ... aku pon dah byk kali dah terkena. tp biasalah aku .... kat kaunter tuh jugak aku dok bebel2 ckp benda2 nih salah leh repot bla bla bla .... bg dorg takot sket :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..