klik2..

Tuesday, March 8, 2011

Jelajah BLOG 2011 : Kategori IBU

Aku nak join segmen nih.. ntahnya sempat ntahnya tak... siang tadi perasan dah.. tapi bz je manjang.. (ntah pape yg aku bzkan.. dah namanya kuli kerajaan kan?? mestilah ada keje..)
tutup segmen nih tengah malam nih.. kalau korang rasa belum tengah malam 8 Mac 2011 waktu korank baca nih silalah kelik sini untuk join okeh.. nak klik kat muka abang ben atas tuh pon bulih..

Aku memang memenuhi syarat ya... sbb ini memang belog aku.. (ada belog ler maknanya..) dan ada 3 orang hero.. (dah jadi ibu ler aku nih..)
Siapa aku??
Mama pada 3 orang budak lelaki.. Kerja dengan gomen... Jauh giler ulang alik tiap ari.. Ada lelaki badan sasa a.k.a en bond.. suami yang best giler.. pastu ada satu rumah yang happening giler..

Kenangan manis??
Bila jadi mak budak mmg setiap pada yang jadik kat budak tuh manis bagi aku.. yang terpaling time aku lahirkan mereka dengan lelaki tak bermisai itu sentiasa di sisi aku.. manis sampai nak nangis woo.. huhu..

Kenangan pahit??
Komplikasi masa lahirkan bby aku tahun lepas.. jadi penghuni ICU dan aku rasa aku dah buat en tercinta aku tuh nak tercabut jantung tgk aku.. :( (tokleh citer panjang.. kang aku nanges.. ntah pape kan?? kalau korank polo aku tau ler citer aku..)

Kata-kata khas buat en teddy bear dah banyak muscle a.k.a suami
paling susah nak tulis.. sbb sayang aku pada dia tak tergambarkan.. giler beb.. banyak dah kongsi sejak 12 tahun lepas.. i love u.. (nanti dia jawab "2".. sambil tunjuk dia punya lesung kat pipi.. siaplah kena cubit dengan aku.. huhu..)

Untuk anak aku..
Jadilah MIRZA.. 'anak yang baik' seperti yang mama kowank sematkan dalam nama setiap dari kalian..

Harapan pada 3 boys MIRZA
Jadi insan yang diredhai-Nya.. semoga kita berjumpa di sana..
Nasihat buat gades kat luar tuh..
Carilah teman@pasangan@boipren@suami yang korang pasti TERBAEK untuk bawak korang ke syurga... janji Allah itu pasti..

okeh.. enuff pasal aku.. bro... kasi pomot sket ya.. hehe.. thank you en ben yang bagus.. :)

10 comments:

c-tea said...

datang dari blog saudara ben.k..jemput datang ke blog ct...

dan jangan lupa untuk vote blog ct k..jom baca sini

http://illustrasiaku.blogspot.com/2011/03/jom-ramai-ramai-vote-untuk-blog-ct.html

apisv2 said...

salam,
mengunjungi rakan2 jelajah blog;)
dtg dr blog abg ben;D
blog apisv2

ShA + ZaM = LoVe said...

salam..
singgah dari blog Abg Ben..

http://heandsheloves.blogspot.com/

>NiSha<

pRiNCe said...

entry yg sgt bagus...
thniah ye...:)

sy ni newbiee lagi...
jom bce info mnarik tentang petua orang2 tua untuk jga kecntikan tubuh badan...laki n pmpn..:)x

Diari-Selebriti-Mama said...

singgah dari segmen BA.
slmt bknalan.nice blog!dah follow^^
sweetnye awak dan mr teddy.. :)
jemput ziarah blog http://mamaglamdiva.blogspot.com/2011/03/jelajah-blog-kategori-ibu.html

rizaros said...

salam pkenalan.. datang dari blog abg ben :)
jom follow sy jgak, untuk smangat berblog n kongsi info ttg mommy..hehehe..
rizaros.blogspot.com

Lulu caldina said...

Tahniah kerana menjadi seorang ibu...
semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya...

Mamaleesya said...

salam kenal. Dari segmen BA. Semoga menjadi ibu terbaik di dunia dan akhirat.

http://diarialeesya.blogspot.com

MAMA MIRZA said...

thanks all.. nanti ada masa sy pay a visit ya...

luckylizan said...

salam mama mirza, bestnya ada life yg happenin cam awak, nak tau citer pasal komplikasi tu..kenala godek2 entry awak nmpaknya..jom tukar2 link, boleh gak share2 info tntg ibu2 nih. selamat berkenalan :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..