klik2..

Wednesday, April 20, 2011

BERULANG KEMBALI @ COLUMBIA ASIA SEREMBAN

Pukul 5 pagi di CAMC.. memang aku tokleh nak tido lena... banyak sebab.. yang paling penting... sebab akhirnya aku terpaksa membenarkan nurse sebenar menjaga anak aku.. dan... membenarkan baby dicucuk sana dan sini.. waaaa.. sedihnya... dan hari aku terpaksa amik cuti kecemasan untuk jaga baby...

Baby Firas memang dah nampak ok selepas aku jaga dia dengan sepenuh hati hari ahad lepas.. isnin gi taska pon ok jer.. walaupon demam masih on off.. cuma dalam hati memang terdetik kerisauan bila aku rasakan ubat tuh lambat memberi effect.. tapi aku yakinkan diri sebab masa malam sabtu gi kelinik bukan peberet tuh en doc tuh kata lung dia ok.. aku mmg sangat sensitif bab lung nih.. yelah.. dah banyak kali aku berkampung kat sepital nih sebab abang2 kena pnuemonia...

Bila semalam kakak taska kata dia muntah bila makan aku dah tak senang ati.. terus amik dia ngan en hubby.. kebetulan semalam aku cuti untuk gynea nyer appoinment.. (alhamdulillah... aku dah ok..) pas amik baby terus bawak gi kelinik peberet.. anjung karisma... dr rusdy nih mmg bagus.. pastu bila dia check mmg dia risau bab lung dia.. dah neb pon still tak ok.. then dia prepare surat untuk columbia..
*pic from google.. 
tapi firas takde ilek macam bby dalam gambar... memang 1 kelinik leh dengar dia nanges... huhu..
2nd time dalam hidup dia kena neb..
lepas xray memang nampak ada masalah.. tapi masih belum tahap serius.. dan  SEJARAH ITU BERULANG.. seperti abang2.. firas pon kena pnuemonia... jangkitan kuman pada paru2.. dalam ayat yang mudah... ok.. sian dia...

aku.. salahkan diri aku gak sebab tak amik penuemococoal awal untuk dia.. berkira sangat nak tunggu setahun.. huhu.. takpelah.. aku redha.. yang penting aku jaga dia sampai dia sihat... Alhamdulillah... semoga anakku cepat sembuh... Amin..

p/s kengkawan tolong doakan sekali ya.. tak sanggup lihat kena sedut kahak.. :(

10 comments:

mama zakuan said...

sabarla mama mirza..mama harap baby cepat sembuh ek

asma HazeLnut said...

sian firas.. =(...kak,firas will be ok ..aminnn...

FATIN HIDAYAH MUHAMAD said...

alahai sian baby firas..aunty doakan firas cepat sihat ye...

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

oh siannya firs..sabar ekk effi..moga firas cpt sembuh..aunty rina x penah tgk firas lg.. dlm gambo jekk

Mama Q said...

InsyAllah he'll be ok. Speedy recovery baby Firas.
Dr. Rushdi tu mmg bagus, smlm pun Mama Q bwk baby 'Ain ke sana pasal perut dia buncit semacam...selalunya dia nangis bila jumpa doc tp ngan dr rushdi siap senyum2 lg.
Tindakan Dr. Rushdi pun cpt....cpt admitted maka cpt la Firas sembuh nnt

MIRZA said...

thank you aunt2 semua.. :)

Fauzie Jasmani said...

Semoga baby cepat sembuh..

Singgah gegar sini..salam kenal..nak follow boleh?

Latest Entry : Jom ExChange Link dengan Blog UpProfits!

and : Let's Make Malaysia the FB Capital of the World!

MaMa CyDa said...

alaaa ciannya firas ...
teringat ms dedulu ko asik ulang alik columbia bwk abang2. tak sangka adik pun leh kena jugak :(
Arif pun dah 2bln berturut kena neb. tp lepas kena neb tuh dia terus ok. dokter just kata dia nyer lung sempit, that's why kahak berkumpul byk kat situ. dokter risau jek Arif kena asthma but since family kitorg mmg takde history asthma so dokter kata dun worry cume Arif kena jaga lebih sket. takleh kena surface yg berhabuk or berbulu2

JENIDAWATY said...

Effi,kasihan si hero Firas..dugaan kesihatan..aku doakan baby Firas cepat sembuh dan boleh melasak seperti sediakala..as what you have said,sejarah berulang..and i believe this time ko akan lebih cekal dan tabah based on previous experiences..stay strong and i pray for Firas' speedy recovery...take care ya!

WaWa_EzRiLL said...

hye salam ziarah dan perkenalan..jemput datang blog saya... heheheh bila free2.. ni tengah terjah blog.....best

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..