klik2..

Sunday, April 3, 2011

BILA SEORANG PEREMPUAN BERBLOG

Okeh.. just nak share apa aku tengah buat skang nih... kot korang baca n3 aku nih mesti dah berjam² lepas tuh sbb aku nak autopublish sok pagi... skang nih kol 11:12 malam time kat pc aku skang nih... apa aku tengah buat???
*from en Gooogle

1) haku tengah naip blog.. kata nak jadi blogger.. (layak ker gelar diri sendiri..hihi.. sukati aku jelah kan..dah nama ada blog...)
2) aku tgh tunggu aku nyer butter tuh melt sikit.. sbb aku dalam proses buat muffin@apam cekelat.. sbb anak bujang aku dah tanya...
3) sambil² mata haku terkadang melirik kat tv yang mana aznil sedang membecokkan mulut tanpa aku dengar sangat apa yang dia cakap.. yelah.. aku nak ler maximixekan penggunaan astrok aku.. dah bayar bulan².. asik dapat tengok ceria jer.. mana bleh blah.. nak gak mak budak layan AF..
4) tgh jaga anak skalik.. yelah bujang kecik aku tuh skejap² bangun nak susu.. letih wooo... dua abang suda lena ntah bermimpikan apa.. dek keletihan bermain kat jusco sambil mengkopakkan nam boleh inggit duit apak eh... haaaa.. itu budak kicik suda nanges.. jap lagi aku sambung.................................

15:50tgh Ahad nih barulah dapat aku menyambung misi yang tak selesai malam tadi.. tulah hakikat.. bukannya senang.. bila dah ada keluarga yang nak kena jaga.. ok... walaupon part nulih n3 yang tersekat.. tapi part lain berjalan lancar.. okeh... dah banyak muffin cekelat aku masuk dalam perot aku, en hubby ngan anak².. they like.. hehe..

n3 nih dah tak jadik autopublish.. terus live skang nih.. okeh.. perempuan perlu lebih banyak berkorban.. lelaki pon sama kot.. cuma dari sudut lain.. tapi bagi aku.. banyak nak disacrificekan.. samada masa rehat.. masa nak berkraft.. masa nak melayan mata.. masa menyusun baju... masa berkemas rumah.. masa mengemop lantai.. banyak ler.. yang penting mana yang perlu mesti diselesaikan.. okeh.. nak menyusun masa.. tambahan yang menjadi kuli cam aku nih.. diri sendiri je yang tau..

*sesiapa yang dok area semban dan ada anak².. kalau nak carik baju brand yang murah arinih ada kat Stadium Tan Sri Dato' Dr. Haji Mohd. Said Seremban 2.. aku dah pegi tadi.. especially baju budak pompuan.. cantik dan murah... cepat².. last day...

4 comments:

vaithis said...

follow u....jom join GA saya

Mama Q said...

ala...lmbt baca n3 ni..x dapek la nak g sale tu..huhuhu

MAMA MIRZA said...

ala.. sowie.. leh kali saya wat pos besar² ya..

MaMa CyDa said...

atleast ko bleh gak nak on9. aku?? harap kalo balik paroijaya jek bleh on9 cam skang nih. sbbnya ... adik tido n abang plak ikot abah keluar tah g mana tah ... hu3

aku dah g dah warehouse sale kat S2 tuh masa hari dorg start wat sale. Tak byk choice tuk org yg ader anak lelaki. kebykkan mmg baju bebdk gegurl jek kan. last2 aku smbr botol susu jek hahahah sebaik murah walaupon BPA free :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..