klik2..

Saturday, April 2, 2011

SATAY TULANG @ BUNDO KANDUANG, TAIPAN SENAWANG

ekceli aku terbaca kat blog cik betty pasal gi makan satay tulang nih.. soo.. sangatlah teringin nak makan.. jadi bila en hubby bagi pilihan.. nak gi makan nasik arab yang tak penah test atau nak makan lain.. auto aku terus membuat pilihan bijak.. dan aku rasa tak tersilap langsung.. hehe.. layan pic dulu..
sajer letak besar² gambar.. biar korang terliur sikit.. ahaha..
ok.. sedap tau satay tulang dia.. cuma lari sikit daripada xpectesen aku.. aku membayangkan tulang lembu yang dah dipotong² dan dibuek satay.. tapi sebenarnya yang kek kodai tuh ler.. dibuek dari tulang dan daging ayam..

tapi tak menghampakan ler.. sbb sedap.. kalau nak gi.. kek belakang kodai hj samuri kek taipan senawang tuh.. kot makan memang tak perasan ler awek cung lalu.. (tapi kalau pompuan ler yg makan.. kalau lelaki mesti tgk awek nyer..).. haha..

harga jangan tanya.. (tidak keluar dari purse aku yer..) sbb kami makan suma satey.. campur satay ayam.. daging ngan tulang.. ngan air skalik dalam 30 lebey rasanya en hubby membayar.. soo.. ok sangat ler.. kami makan berlima ya.. aku dengan 3 budak lelaki dan satu orang lelaki.. ok.. en hubby ku itu tak makan banyak tau.. kerana dia menjaga pemakanannya.. :P.. hehe..

*kalau nak gi waktu malam okeh.. dan kalau telinga tak ponah donga lagu minang.. nikmatilah..

4 comments:

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

hoi jeles den..ekau dah dapek ghaso satay tulang tu..memang bukan tulang lombu..tp tulang ayam..hargo dio rm1 kot kalau eden x salah..den jeles nih den jelesss..

MAMA MIRZA said...

hehe.. leh ghaso nanti yo.. suh busha drop ko kek somban kalau ada pape kat kl.. pastu kita gi makan².. hehe..

MaMa CyDa said...

oooo patutlah last week jumpe En. Hubby ko nmpk dah slim giler hu3

sedap ke satay nih? nak kena ajak Ajai g merasa jugaklah nih ...

nelly said...

Nyum2 ..terliur ~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..