klik2..

Friday, April 15, 2011

SOALAN YANG TAK PATUT UNTUK CIKGU..

*pic from google
Kalau mak bapak kena amik report kad kat sekolah... soalan yang pemes adalah seperti berikut:
1) Cikgu... ada tak apa-apa masalah anak saya nih...
2) Cikgu.. kalau anak saya buat botak jer.. haha.. apa aku pikir nih... kalau anak saya buat salah.. pukul jer..
Salah tau... jangan tanya nih.. korang kena tanya...
1) Cikgu... apa kehebatan anak saya yang cikgu dah kenal pasti...
2) Cikgu... mohon cikgu beri semangat dan dorongan supaya anak saya lebih cemerlang ya cikgu..

Apa bezanya??
Yang no 1 tuh, kalau korang tanya... maknanya korang tau anak korang tuh ada masalah... nak ke??? bebaik anak korang tuh baik, kena pulak cikgu dok carik negative side... ok.. tanya biarlah yang positif... paham???
fikirlah sendiri... :)

3 comments:

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

a'ah ek..ye tak ye jugak..best bg idea nih..

IzwanNie said...

bet0l3! kna lah tanya benda positive..

Isteri @ Ibu Cute said...

Salam..Aku menulis..memang bagus idea tu...saya terima dan boleh pakai...

Singgah My Blog..

http://www.hairuliza-anakku.blogsport.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..