klik2..

Thursday, May 19, 2011

HARI SIBUK.. DAN HATI TERINGAT..

Jadi seorang aku melalui hari² yang agak mencabar.. memang perlu kesabaran tinggi.. walau camnerpon.. aku akan buat yang terbaik.. especially become good mama to them.. very hard.. when i don't know what to do... memang hidup akan sentiasa belajar benda yang baru... sentiasa ada... dan sangat banyak.. huhu.. sangat luas benda Yang Maha Agung bentangkan untuk manusia.. dan rasa sangat kerdil sbb aku hanya amik cebisan yang amat kecil.. tapi rasa sangat besar sbb aku kerdil... paham tak??.. hehe.. aku paham ler..

aku harap firas sihat hari ini.. aku serahkan pada Allah dan jagaan akak taska tuh... memang bukan waktu yang sesuai untuk aku bercuti... bukan sekarang... tak sanggup nak meninggalkan tanggungjawab jika bukan terpaksa.. sekiranya benar² perlu memang akan aku ketepikan semuanya... harraz pula demam pagi tadi.. Alhamdulillah... Allah uji kita bila sayang dengan kita... just be happy.. jangan hilang fokus.. terganggu sesekali itu biasa.. manakan hati tidak teringat.. tapi sentiasa sabar.. dan...... (speechless.. )..
*pic google.. (dalam hati ada semuanya..)

beberapa minggu ini sangat sibuk.. semoga Allah permudahkan perjalanan pendaftaran pelajar ini.. biar besar dugaannya.. akan aku tempuhi.. semoga aku menjadi orang yang sabar.. supaya Dia bersamaku... Amin.. :)

p/s nak bagi apa pada bby yang panas dalam.. menggigil sejuk tapi suhu badan sangat panas?? (selain ubat ubat demam, ibuproven, asam jawa, air badak...)

1 comment:

wada said...

salam, kak..
sy ni medical stdnt je..
dpd apa yg sy blaja, slalu nye, kalau badan baby panas, make sure tak pakai baju tebal2 wlaupn dia mengigil..and, slalu dr akan nasihatkan, xpayah pakai baju pn baby tu..pakai diapers je..so that panas dlm badan tu lebih cepat keluar :)kalau bole, lap2 badan dia ngan air, air pili pn should be ok :)
kalau demam tak kebah2, better to go see dr..maybe baby akak need further treatment :)

wallahualam..
smoga baby akan cepat sihat..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..