klik2..

Tuesday, May 10, 2011

HOT AND COLD PACK

Benda nih.. bagus kalau simpan dirumah.. banyak gunanya.. untuk yang dah ada anak.. pastikan sentiasa ada simpanan dalam peti ice.. sebelum ini biasanya aku beli cool fever... tapi memang mahal ye kawan².. biasa anak nak demam tak tentu waktu.. kengkadang tengah malam.. biasa kalau panas sangat memang kena wat sponging.. tapi nak senang paling basic pakaikan cool fever.. orang dewasa punya pon ada.. sangat bagus.. tapi mahal dan disposable..

tak ingat plak blog mana.. cerita pasal cold and hot pack nih.. so.. aku pon carik kat pharmacy.. dapat terus beli.. harga lebih kurang je sekotak hot and cold pack nih dengan sekotak cool fever.. actually.. isi dia ada satu je sbb besar sikit.. jadi bila bby demam aku letak kat kepala.. jap kat blakang dia.. tapi tak melekat ler.. cuma sejuk.. dan bila dah panas leh sejukkan balik.. kalau lebam ke.. sengal² pon bleh guna.. kalau nak panas korang salai atas api.. eh.. tipu jer.. rendam dalam air panas okeh.. hehe.. cecuba cecuba.. :)

2 comments:

juelee said...

heheh saya ada bt entri dulu apsal nie.. memang berbaloi beli kan kak???? leh reusable....

MIRZA said...

betul².. julee nyer ler yang wat akak gi carik kat kedai.. puas cuba ingat kat blog sapa.. hehe.. kalau yang lain nak baca http://julianamirul.blogspot.com/2011/04/reusable-pack-leh-ganti-kool-fever-sila.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..