klik2..

Saturday, May 28, 2011

KOSONG AJE..

kalau rasa nak cari yg berfaedah.. takde dalam n3 aku kali nih.. sbb aku mula rasa kosong.. dunia blog aku rasa kosong.. aku hilang motivasi..

perjalanan hidup penuh warna warni minggu kebelakangan ini.. ada kegembiraan melimpah.. rasa syukur tak terkira.. tapi disulami kerisauan...

sorakan dan kegembiraan petang semalam berakhirnya minggu orientasi pelajar baru di kolej aku.. menandakan aku juga boleh menarik nafas lega..

pulang ke rumah aku mahu menangis.. dia masih belum sihat sepenuhnya.. sudah berhari dengan ubat demamnya.. dan sudah dua hari dengan antibiotik.. mestilah aku risau.. sabar.. kata hati..

pagi ini.. sedar2.. lelaki itu telah pulang.. aku bersyukur.. bila dia ada.. aku gembira.. aku lebih kuat...

dari malam tadi.. aku mencari ke sana sini.. mencari blog yang boleh memberikan inspirasi.. tapi aku hampa.. bagi aku... banyak yang memboringkan.. sori member2... tetiba rasa pulak begitu.. mungkin sbb aku nak cari yang lain...

aku tak cari yg ramai follower.. bukan cari yg banyak bagi tips.. aku cari yg tulis sesuatu yg lain... yg ringkas tapi menaik semangat.. yang tidak terlalu serius tetapi berisi.. entah apa yang aku cari..

tapi tiada malam tadi.. dan aku tidak jumpa...

2 comments:

asma HazeLnut said...

akif demam x elok2 lagi eh? =( sian akif

anggerik-rimba said...

Salam kak. Tryla baca blog ex-pensyarah KMNS....syikin. X sure akak ingat lagi dia ke tak. Syikin ni dulu pensyarah pengurusan perniagaan. Blogger tegar tu...huhu...

http://syikin-awalktoremember.blogspot.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..