klik2..

Sunday, June 26, 2011

6 BAJU DAH SIAP IRON.. 1 JAHIT BUTANG

Alkisah.. kalau dah jadik mak orang camnih ler.. dah siap dah.. 4 pasang baju budak nih.. maknanya untuk esok ngan lusa.. pehtu baju kurung aku dan kemeje en mavellous pon dah siap di iron.. masa tengah menggosok.. bujang aku tuh tgh makan yong tau foo..(ok.. tapau jer nih.. bukan aku buat okeh..) tiba2.. berikut keratan perbualan..
Budak bujang : Mama.. akif lupa nak cerita dengan mama...
Mama budak : Cerita apa... (ala-ala menjawab sambil tgh iron bju..)
Budak bujang :Masa naik van cik mas.. masa cik mas nak hantar akif dari tadika ke taska.. butang baju akif tercabut... akif simpan dalam beg...
Mama budak :Baju yang dalam ke yang  luar??
Budak bujang : Yang luar.. 
Mama budak : Dah cepat gi amik.. nanti ma jahitkan...
waaa... dalam ati dah malas jer nak menjahit.. tapi kalau bertangguh kena jahit gak nanti... dengan malas2 campur takut akif pon amik beg dia.. (beg dia kat tingkat bawah.. dalam ati aku x harap butang tuh ada.. ).. abis dipunggahnya suma buku.. huhu.. macam yang aku sangkakan.. takde pon...
nak buek camno nih.. dah memalam nih.. en mavellous pulak takde.. keje... abis aku bongkar barang2 craft aku.. butang memang ada.. tapi fancy2 punya.. takkan laaa... aku pon menelepon en mavellous untuk mendapatkan idea.. dan... taraaaa.. hahahahaha...
butang tuh amik kat seluar en mavellous.. suar lama dah x pakai... kaler memang tak sesuwai.. takpelah.. daripda takde.. hahaha... buruk perangai.. <-- ayat boss aku time aku buat keje klaka.. hahahaha...

takde rotan akar pon berguna.. hehe.. ok ler kan... kesimpulannya... jangan cari butang memalam... cari siang2... leh gi kedai... malam kedai bukak apa.. takdemaknanya aku nak hangkut bebudak memalam sekadar nak cari butang satu... kan.. kan.. tu jer.. cerita iron baju dengan butang.. sorie ya.. n3 yang ntah pape... :)

1 comment:

asma HazeLnut said...

kelakar la akif..hihihi.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..