klik2..

Wednesday, June 15, 2011

VIVA SEREMBAN- KOMUTER SERDANG- PUTRA CENTRAL-AQUARIA

Perjalanan untuk pendidikan sepanjang hari jumaat lepas... untuk memenuhi hasrat anak² yang excited kalau tengok THOMAS.. ok.. ketapi ok... cam hebat jer.. jadi kami pon sama² ambil cuti bersempena cuti sekolah dan membawa mereka pergi jalan².. yang lebih pada pendidikan..
Perjalanan pon bermula... dari seremban dengan viva kecil kami... selepas pusing sikit kami pon park kereta di stesen serdang.. dah nampak sebuah komuter berenti.. x sempat nak kejar.. so.. tunggu next train... waktu menunggu anak² yang pandai cakap dah mula complaint.. "apsal lambat sangat ketapi nih mama..".. puas ler nak menjawab... dah tuh kat landasan belakang nih asik dok lalu berulang kali  KLIA transit tuh plak.. (ntah apa namanya..) lagilah bebudak tuh tak sabar...

Naik tren dah dekat tengah ari.. leh tahan penuhnya.. memula berdiri.. pastu dapat duduk.. (sbb dukung baby..) dan duduk ngan budak² skalik.. takdelah penuh sangat... tapi slow dan tak menarik sebenarnya.. huhu.. kata belajar... ok...
*posing waktu dah letih tunggu komuter yang lambat...
Turun kat KL Central.. pehtu amik Putra LRT ke KLCC... ok... orang tak ramai sangat... dan dapat duduk.. alhamdulillah... Malaysia nih masih ramai orang yang prihatin dan berhati baik.. thank you!! Sampai kat KLCC.. gi makan² kat McD jer... yang penting.. bby nak makan bubur... dan dia makan dengan banyak... next destination.. Aquaria... ok.. tiket ke Aquaria KLCC kami ambil family package.. so untuk 2 adult + 2 children RM99 jer.. ok ler sangat... jom layan pic kat dalam...
*ini piranha ok... kalau nak tau dia boleh makan org tak, cuba masuk dalam tuh.. hahaha..
*posing sebelah piranha.. suka bby tengok ikan...
*pegang gamat hidup tuh.. geli² jer badan dia.. hehe... (adik sebelah yg interprem tuh x kenal ya..)
*akif posing...
*tangki besar penuh ikan... cantik...
*shark... tengok ler gigi...
*menikmati keindahan...
* jellyfish.. cantik
*gambar sebelum masuk... masa nak kuar dia jual.. 2 pic RM50.. dah siap print..

Kesimpulannya... anak² nak naik putra lagi.. nak g aquaria lagi.. tapi taknak naik komuter.. hehe... dan.. pelajaran yang sangat bagus untuk anak².. walaupon penat tapi puas ati... kami bertolak balik kol 3 petang.. sbb taknak berebut nak naik tren.. tu pon dah ramai.. kena nak coach wanita dgn firas.. senang sket nak breastfeed.. sbb suma pompuan.. cuma en hubby ler.. sampai menjerit dok suh org yang pentingkan diri tuh masuk dalam.. suma sibuk kat area² pintu... terdiam suma orang.. terus suma yg kat luar leh masuk.. hehe..

Anak² sangat gembira.. yelah.. baru nih kami boleh bawak diorang jalan.. minggu pertama cuti tuh akif masuk sepital.. pastu mama sakit mata.. Alhamdulillah.. dapat gak jenjalan.. :)

p/s sesekali ajar ler anak.. time jalan² tuh mmg byk dok xplain.. yelah.. lahir² dah memanjang naik keta jer.. hehe..

3 comments:

asma HazeLnut said...

wahhh..dah g aquaria dulu ropenye..sori, maksu xdapat tunai janji nak bwk sbb mak ngah eh dah nak bersalin and ingat nak g satu family..klakanye dorang tgu komuter..hahahaha..comelnye firas lam gmba, senyum simpul lak die posing haa..
cantiknye gmba..ade nampak jerung dgn ikan pari...wuuu...

faizura said...

Bestnye gi aquaria.. bebudak mesti seronok sgt kt dalam tu tgk mcm2 jenis ikan.

MaMa CyDa said...

Adli pun dah pandai mintak nak naik ketapi lah, kapal terbang lah. aduyaiii lum tercapai dek akal lagik nak bwk dorg. maklumlah kecik lagik. tapi Aquaria mmg best. adik cukup² suke tgk ikan². tp abang? takot dgn ikan² beso tuh. dia ingat ikan² tuh datang kat dia ... hahahah sabo jeklah ^_^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..