klik2..

Thursday, July 28, 2011

PAPER QUILLING : FLOWER IV

Bunga lagi... card nih simple.. tapi saya suka... sebab bila pandang akan memikirkan sesuatu... hehe...
:)

NASI ARAB ALAADIN SEREMBAN2

MInggu lepas gi makan nih.. dah lama tak citer tempat makan... tapi snap pic makanan jer.. lupa plak gambar kedai... anyway.. nasik arab dia memang ok.. harga pon ok ler... kami order set untuk 3 orang makan nih.. rm 27 kalau tak silap.. memang kenyang giler sebab banyak.. kedai nih dekat dengan city park seremban2... kengkawan yang dok dekat... try ler rasa.. kami dok atas lantai jer... kebersihan memang ok..
sedap.. :)

Wednesday, July 27, 2011

WORDLESS WEDNESDAY : PAPER QUILLING KAK TON

:) cute tak??

PAPER QUILLING : TOOLS

dah lama gak beli... beli online.. dan diterima dengan selamat... saya beli kat sini.

memang sangat mudah.. dan saya suka... saya beli dua arituh... tapi rasa tamak nak beli 10.. hehe... :)

Tuesday, July 26, 2011

PAPER QUILLING : MORE FLOWERS

Projek yang masih on... cuma tak tau ada orang nak beli tak.. nak jual kat mana pon tak tau lagi.. hahaha.. tapi niat masih yang satu... semoga ditunjukkan jalan...


Dah lama buat.. baru nak upload... suka tak??? hehe.. :)

Monday, July 18, 2011

PAPER QUILLING : MAKING PAPER FLOWER

Macam mana saya buat bunga nih... senang jer...
1) Potong kertas dengan kertas A4 dengan saiz 1 cm.. pastu potong kecik² pada satu bahagian tepi... lagi satu belah nak gulung...
2) Pastu gulungkan guna quilling tools... masa nih saya pakai lidi sebab takde quilling tools tuh...
3) Hujung sekali sila gamkan..
4) Kembang-kembangkan bahagian atasnya...
tips : kalau nak bunga cantik sila potong kecil²... rapat².. baru comey.. kalau nak besar sikit bunga tuh sila gabungkan dua helaian...

Ini hasil bunga yang saya buat... yang awal² tuh tak pandai lagik... sooo.. buruk ler sikit... ok... tu jer dulu... happy quilling.. :)

BERGEMBIRA DI CITY PARK SEREMBAN2

dah beberapa minggu lepas... saat anak² dan ayah bergumbira... :)

Thursday, July 14, 2011

SEDIH.. BILA SESUATU YANG DIBUAT DISALAHERTIKAN..

*pic from google
rasa sedih... rasa nak lawan balik... tapi tak guna bersedih.. kita maafkan saja... memang lumrah manusia begitu.. dah namanya pon manusia... tapi terkadang kita rasa terganggu... rasa hilang motivasi... bila kita usaha sebaik mungkin... untuk melaksanakan tanggungjawab... tapi kita terganggu dengan sikap orang yang tak sukakan kita... tak suka pon kerana kita ambil benda yang dibuatnya... tapi dia tak tau.. kita kena ambil pon sebab tanggungjawab...

weeiii.. tak berbaloi beratkan kepala untuk pk orang camnih... maafkan sahaja dia... anggap apa yang dibuatnya dugaan dari Allah untuk kita... kuatkan diri.. kuatkan semangat... jangan hanya kerana dia yang sorang.. fokus pada yang lain terabai... sabar ya hati... :(

Wednesday, July 13, 2011

TAK SEMPAT MAKAN EPAL.. TAPI MAVELLOUS

"An apple a day keeps the doctor away." nih bukan aku cakap.. dan bukan aku yang tanam atau makan apple tetiap ari.. tapi Alhamdulillah.. dalam Mavellous yang aku makan tuh memang dah ada epal.. dan yang diambil itu adalah yang terbaek..
*pic Wikipedia..
kenapa maVellous kami???
Dengan formula unik yang telah dihasilkan, produk ini boleh dikatakan tiada cacat celanya lagi malah tidak boleh disamakan dengan produk-produk kesihatan lain yang terdapat di pasaran. Ianya bukan berasaskan gamat, cengkudu, misai kucing, spirulina, manggis mahupun kolostrum dari susu awal lembu yang banyak ditemui di pasaran. Tetapi, hasil kajian dan penyelidikan lebih 150 tahun, kini telah berhasil dengan kejayaan menghasilkan Stem Cell PhytoCellTec Malus Domestica. Stem sel ini adalah daripada sejenis buah epal yang hampir pupus. Epal hijau Swiss atau nama saintifiknya uttwiler spatlauber, adalah epal dari Swiss yang ditanam sejak kurun ke 18. Ianya pupus kerana rasanya yang masam dan tidak diminati. Namun walaupun begitu, epal ini merupakan spesis epal yang sangat kaya dengan phytonutrient dan selnya yang kekal lama. Oleh kerana itulah, jika anda membiarkan epal ini tanpa diusik selama berbulan-bulan, rupa bentuknya tetap akan kekal, tidak membusuk dan rosak.
nak baca lagi.. klik sini atau sini..h

Aku sangat recommend kalau anda.. anda.. dan anda ada masalah kesihatan.. kerana aku telah merasainya... Alhamdulillah...
:)

Tuesday, July 12, 2011

TOM TOM BAK - ADA HARRAZ

Dulu ada citer masa gi rakaman nih kan.. skang tgh tayang season 6 nih.. sooo... ni ler antara yang sempat disnap.. hihih... akif x nampak plak... sbb dok tepi... ayah, anak suma dah masuk tv.. mak dia bila plak nih??? hehe..

Saturday, July 9, 2011

COMEL TAPI TIDAK AKAN BERTUDUNG

Huhu... budak lelaki ini.. dibuli oleh mamanya... tapi memberikan kerjsama yang baik.. comel sungguh bertudung mama.. hehe...
tapi sekejap saja.. tudung besar dan bulih jadi jubah sekali.. haha.. anakku.. sangat sayangakan kalian.. semoga jadi anak-anak lelaki terbaik untuk mama...
p/s walau semalam petang kalian jadikan mamamu ini singa.. maaf tetap memaafkan dan sayangkan kalian.. :)

Friday, July 8, 2011

PAPER QUILLING : FLOWER + SMALL POTS

Main² buat bunga.. tapi belum siap lagi... sume terpending sana sini.. so.. buat kesimpulan untuk penuhkan dulu box tuh,, baru design dengan menampal²... yang bawah tuh tengah design butterfly... dan nak siap.. aiseh.. tak snap pic plak...
 Pots yang comel dan menyemakkan meja aku... haha.. ikut suka aku ler kan...
Pot comey untuk letak paper clips jer.. :)

Friday, July 1, 2011

GILA PAPER QUILLING

Bila aku gilakan sesuatu... khusyuk membuatnya... hehe... memang tak pernah jemu buat paper quilling nih.. tambahan bila nampak hasilnya... (bukan ler comey sangat.. tapi boleh ler..)

Ada teman sekerja aku tanya.. bila masa aku menggentel benda nih.. dengan anak lagi... hehe... bila nak, kita adakan juga masa.. biasanya time aku sampai kat opis sblm start keje.. takpon waktu rehat.. takpon malam.. masa anak aku dah tido...
aku wat bookmark.. ada hajat nak jual untuk surau.. semoga Allah permudahkan apa yang aku rancang... Amin...
Suka².. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..