klik2..

Wednesday, September 21, 2011

DR. SLUMP ARALE CHAN

*pic en google..
Assalamualaikum kawan²...
ntah pape citer pasal arale nih... tadi terpandang muka ezzah kawan aku terus teringat kat arale nih... comel kan dia... walaupon dia tuh robot jer.. tapi memang menggambarkan kejujuran dan sifat ingin tahu seorang kanak²... asik bertanya.. dan bertanya... puehlah dr. slump tuh nak menjawab dan menjelaskan.. hihi... dan pueh gak dia nak memprogramkan semula arale nih... tapi gagal.. heheheh... part penendang di tuh tokleh tahan... sampai ke bulan peginya bapak dia tuh... hahahaha...

kat astro ceria selalu tayang cerita nih... disebabkan hero² aku melayan cerita nih... maka mak dia pon kena melayan sama... tapi serius... aku suka... memang sesuai untuk hiburan anak²... takde unsur² keganasan dan kalau kita teliti memang banyak pengajarannya...

teringat aku pasal hari ahad lepas... bila aku suh akif buat latihan matematik... sbb dia gagal menjawab soalan spontan penambahan ringkas yang aku bg dalam kereta... padahal dia dah tau dan dah penah buat.. soooo.. sebagai dendanya... no plant vs zombie... and no tv after balik dari jusco tuh... dia kena buat latihan... berulang kali buat... arahan aku simple jer... mama akan stop bg latihan sampai dapat jawab semua betul... soalan bukan banyak pon... paling banyak 25... dan penambahan simple jer.. no below 20.. sooo... aku suruh dia semak....

malamnya baru dia berjaya... gembira dia... nak tau apa dia kata??.. "mama.. dah level 5 baru berjaya... " pengaruh game tuh... sbb dah latihan matematik 5 baru perfect semua betul... dan harraz pula bertanya.. "mama... semak tuh apa..."(dalam sebutan semak samun..).. pueh ler aku explain pasal rumput dan lalang banyak²... rupanya... dia maksudkan.. semak.. (menyemak latihan..)... hahaha... penat ler mak dia nih... anak²... begitulah... Ya Allah.. janganlah sampai aku tidak sanggup melayan mereka... kerana ibuku tidak pernah gagal melayanku dulu... jadikan aku sepertinya... Amin...

huhu.. stop dulu.. :)

3 comments:

Kakzakie said...

Hanya yg pintar akan banyak bertanya kerana mindanya sentiasa berfikir. Bagus... kakak suka:)

asma HazeLnut said...

hahahahaha..klakalah..sakit perut..

Mama Mirza said...

kakzakie... Alhamdulillah... harap² mereka begitu.. :)

nur.. tu ler anak² buah awak tuh... penat nak jelaskan... tapi layan jelah.. hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..