klik2..

Tuesday, September 20, 2011

MOOD BERBLOG TAKDE... TAPI..

Maaf rakan² follower yang selalu menjengah kat blog saya nih.. walaupon saya tak menghapdet... ramai je yang menyinggah... maaf ya rakan²... saya akan cuba selepas ini... cuma pagi ini hati saya sedikit terguris... dengan satu individu... entah apa salah saya... call untuk mengingatkan kesilapan yang dibuatnya dalam sistem saya... bukan saya mahu dia berterima kasih.. tapi jagalah lontaran kata yang diucapkan... marah pula saya jadinya... :(

Orang melayu memang telah dibekalkan dengan lenggok gaya bahasa yang cantik.. yang lembut... tapi semuanya lahir dari hati.. kalau hati di dalam baik.. yang terlontar pasti difikirkannya dulu... (kalau amarah menguasai sesekali memang akan terlepas.. itukan ragam manusia...).. tapi jika orang memulakan dengan baik.. orang hanya menegur.. mengapa sukar menerima... ingatlah... kitakan manusia yang saling memerlukan... Allah saja yang Maha Sempurna... sabarlah wahai hati.. itukan ragam manusia... (menyejukkan hati sendiri..)

Ya Allah... Kau tenangkan hatiku... biar aku menerima... ini secebis dugaan dari-Mu... :)

2 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

Sabar ya effi..rina tahu dr dulu effi ni dediaksi bila bekerja..mungkin org tu pon tgh takda mood tu atau marah psl lain tp effi yg kena bahananya..

open haus effi haritu rina x dpt dtglah psl tak turun kl..dah lama x jumpa effi..

selamat hari raya dan maafkan segala salah silap rina selama kita berkawan ya..:)

Mama Mirza said...

thanks rina... hehe... sejuk sket ati..
paham sangat kalau rina tak dapat datang... bukannya dekat.. hehe..

sama ya.. maafkan salah silap effi juga.. 0-0.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..