klik2..

Monday, December 19, 2011

BUNYIAN ITU, DI WAKTU INI

En ketua rumah belum pulang lagi.. dua hero besar sudah tido di bilik mereka.. hero kecil juga enak diulit mimpi... saya masih disini.. mula-mula tadi menarikan mouse pada bola games.. kemudian melayan fb.. tiba-tiba.. bunyian itu mengganggu... seketika bunyi itu ada lagi.. seperti benda terjatuh.. di belakang saya.. bila saya berpusing tiada apa pula.. walhal bilik ini bukan gelap gulita.. lampu tidur memang terpasang dari tadi.. seketika ada bunyi lagi.. takut ada juga.. tapi lebih rasa terganggu...

ini rumah saya.. lama-lama tidak boleh buat tak tahu saja.. saya jaadi geram pula.. apa ini.. bunyian yang mengacau saya.. terus bingkas bangun.. apa saja yang bunyi itu saya selidiki.. bukan ini.. dan bukan ini...

akhirnya... wahh.. air dari air cond saya menitik di atas beg merah en suami saya.. bunyinya memang lain.. patutlah ada perasaan begitu pada saya.. lalu saya alihkan beg.. ambil gayung dan letak kain di dalamnya.. haha... ntah apa-apa... fikir yang bukan-bukan saja.. bukan leaking sangat.. cuma macam berpeluh.. itu yang bunyinya kadang-kadang saja..

2 comments:

Cikgu Nana said...

hehehe....

aircond itu mintak di servis mama.
Kalau dibiarkan lama2 akan jadi air terjun free.
Kenapa air terjun? sebab kena letak besen baby kat bawahnyer utk menadah air kihkihkih (pengalaman).
Bila aircond dah kena penyakit nie, akan selalu ler dia terjun heee.

Saya penakut. Jadi saya akan turn on full version al-baqarah. Bila ada bacaan al-baqarah, 3 hari jin tak masuk rumah kita. Syaitan juga tidak menjadikan rumah kita tempat bermesyuarat dan beriadah.

Dulu saya pakai youtube. Tapi kadang2 sangkut2.
Sekarang lagi mudah, saya guna ipad. Free aps. Alhamdulillah tiada sangkut2. Sejam lebih lancar bacaannya. Sambil2 kita boleh ikut sekali bacaan qur'an tersebut walau ketika buat keja2 lain.

Wallahualam.

Mama Mirza said...

terima kasih yana.. saranan yang sangat bagus.. dan ingatan juga... selalu aku rajin buka ayat² rukyah tuh.. Insyallah akan aku cuba amalkan.. tq..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..