klik2..

Monday, December 12, 2011

GERHANA BULAN: 10:04 pm @S2

 *pic from google
Sabtu 10/12/2011..
Semua sibuk memperkatakan tentangnya.. tentang gerhana bulan... tapi saya tidak tertunggu-tunggu untuk melihatnya... hanya selepas pukul 7 malam saya teruja.. bila lihat bulan selepas maghrib... dilitupi awan.. tergerak di hati.. Ya Allah.. aku mahu melihatnya... Alhamdulillah memang rezeki saya... Setiap yang hendak diberikan atau tidak diberikan itu hak NYA.. dan saya amat bersyukur..

Bermula dari hadapan rumah MIL ada 2/3 lagi.. dan sepanjang jalan itu, semakin sedikit wajahnya dapat saya tatap.. dan bila sampai di hadapan rumah.. Subhanallah... dapat saya nikmati sehingga ke akhir.. gelap.. dan hilang... satu nikmat yang tak terduga... dan terharu bila mengingatinya... Alhamdulillah... indahnya pemberian MU... :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..