klik2..

Friday, December 16, 2011

MACARON - FIRST TRIAL

Saya tidak pernah memakan macaron atau ada yang menyebutnya sebagai macaroon... disebabkan ramai rakan² blogger membuatnya, jadi saya mahu buat juga.. dan... pan pertama yang saya bakar itu, seperti di atas itu hasilnya.. tapi pan 2, 3 dan 4.. hampeh.. tidak mahu pula menjadi.. entah dimana silapnya... cuma yang pertama itu masih juga belum menjadi seperti yang sepatutnya.. bagi saya ia memang sedap.. cuma....

saya tidak gemar sesuatu yang manis.. dan saya rasa ia sangat manis walaupon saya telah mengurangkan jumlah gula yang digunakan... untuk buat kali yang kedua saya masih mahu... tapi mahu cari resepi yang paling kurang jumlah gulanya.. akan saya usahakan.. dan masih berkobar semangat.. huhu..

1 comment:

asma HazeLnut said...

what?kak epi buat macaroon??omg! bagus sekali..nanti nak ordar..walopun lambat lagi..tapi tolong lah bukak ordar..hihi..yeay..[banyak bnda dalam kepala..hehe]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..