klik2..

Saturday, December 24, 2011

UBAT NAPPY RASH @ RUAM LAMPIN

Anak saya 3 jer.. dan tiga tuh memacam ragamnya masa kecik.. takde yang sama.. time akif kecik, kalau ada ruam lampin, letak ubat bagai.. drapoline ler.. suma tak jalan.. yang jalan kat dia cuma minyak gamat jer.. pelikkan... nak yang tradisional jer.. harraz pon saya guna yang sama... cuma bila sampai turn adik kecik nik tak baper nak menjadi... kawan en somi saya kata try ler bepanthen nih... dan Alhamdulillah... ia sangat berkesan untuk Firas.. kirenya kalau petang balik dari taska tuh ada ruam.. kalau saya sapu, memang kurang pedihnya.. esoknya kengkadang dah ilang kalau tak teruk sangat...

bepanthen ini juga, ada beberapa kegunaan lain hingga boleh diletak sekiranya ibu yang menyusui bayi terluka.. saya tak pernah try ler.. so... sekiranya anak anda mengalami ruam lampin dan tercari-cari ubat yang bersesuaian.. bolehlah cuba.. ini tiub kedua yang saya beli.. boleh didapati di farmasi² berhampiran anda dan berharga kurang daripada RM12.. sekian, terima kasih.. huhu..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..