klik2..

Friday, January 20, 2012

JUMAAT BERBAJU MELAYU

Anak bujang saya yang dah bersekolah ni memang saya suka lihat berbaju melayu.. nampak hensem.. hehe... ini jumaat minggu lepas punya gambar... harraz dengan baju tadikanya... pagi ini pon sama.. cuma harraz kata cikgu mahu bawa ke padang.. jadi hari ini dia berbaju riadah... abang masih sama.. berbaju melayu.. dan dia pon suka... saat saya tinggalkan rumah pagi tadi mereka masih di meja makan.. budak paling kecik pon ada sama.. sudah siap mandi.. menjilat kaya dengan gembira.. sambil berebut² dengan abang harraznya.. akif pula makan roti bersama nutella.. mahu bawa air sirap hari ini.. sudah saya siapkan.. tinggal bekal roti itu nanti papa bantu siapkan..

Kalau tengok gambar kat atas tuh, aksesori tambahan pada bby kecil itu bukan saya suruh bawa.. dia memang rajin menyelongkar.. senduk nasik dan kukusan saya menjadi mangsa.. haha.. budak²... dan sekarang balik dari kerja dia akan menyusu.... selesai sahaja terus ajak saya ke dapur.. por... acak... katanya.. huhu... mana tahan mahu mendukung budak 11kg sambil memasak.. jadi dia akan melekat sebelah saya.. kalau saya ke sinki dia memanjat kerusi.. kalau menumis saya dukung dia.. supaya boleh tolong mengacau.. hahaha.. rasanya time mengandung dulu takdelah saya rajin bonar memasak.. cuma part kalau tokleh tido malam saya gi masak pape.. hehehe.. terikut kat situ agaknya.. :)

6 comments:

Cikgu Nana said...

hehehehe tang bawak kukus dengan senduk tu paling seronok...

mama dah ada teman masak kat dapur.... syukuuur.... mudah2an sampai besar tolong mama ya....

Ardini Humaira said...

smartnyee ^__^

anggerik-rimba said...

hehe...bakal jd pembantu mama di dapur tu...

asma HazeLnut said...

serius comel si firas posing pegang periuk!! just look at akif and harraz..ohh..dah besar dah anak2 buah aku ~ tears of joy ~ kak effi, u have a wonderful kids around u =)

Mila@Rimbun said...

baju melayu ke sekolah kebangsaan yer? baru tau, sebab takde anak lelaki kan, tak perasan jer masa hantar anak td

Mama Mirza said...

yana : tu ler tuh... insyaallah amin..
dini : tu ler i likeeee.. hehe..
zatul : yup.. hopefully..
nur : alhamdulillah..
k mila : ya.. ada kak.. nanti² akak tengok ya.. hehe..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..