klik2..

Friday, May 11, 2012

MY WISHLIST - TRIO MIXER, STEAMER AND BUTTERFLY OVEN

Salam all..

Alhamdulillah... saya suka sangat hari... gembira sangat.. semoga Allah permudahkan urusan saya yang lain selepas ini... sebabnya.. dah bebrapa ari saya menggodek sana sini... saya kol sana sini... sebabnya saya nak cari ini...
FOOD STEAMER TFS-18 POWER STAND MIXER TPM-1000
* pic from http://triokaden.com

saya dah berangan nak beli mixer sebelum nih.. yelah.. saya suka baking.. pastu pakai hand mixer elba saya tuh.. sedih sangat... sebelum nih saya dah gi belajar wat fondant.. giler tuh nak kacau pakai elba saya tuh.. sooo.. saya gugel dan cari mixer yang heavy duty sikit tapi still affordable.. yelah.. saya nih kalau buat pape over bersungguh sikit.. tuh yang hampir nak gi puchong cari barang yang saya nak nih.. chef asma ada jual online dan pos.. tapi saya nih lagi selesa kalau dapat tengok barang yang besar² nih..

hari nih rehat panjang... dok bertanya kengkawan kedai barang letrik kat pilah nih.. diorang kata nape saya tak carik kat seremban... thye hin kedai yang saya slalu dok gi beli barang rumah tuh dah beberapa kali tutup time saya nak beli barang hari cuti.. dan bila saya kol semalam dia memang takde jual barang trio nih.. soo... akhirnya saya pusing Pilah.. dan Alhamdulillah.. Allah gerakkan saya pada apa yang saya mahukan.. dua barang nih saya dapat RM 820 jer.. dapatlah Trio Mixer 5lt dan sekali dengan steamer...

pastu.. saya gatal dok tengok oven sekali.. haaa... amik ko.. saya beli sekali Oven Butterfly 55 lt nih..

* pic from http://rcmesinmakanan.files.wordpress.com
penuh viva kecik saya... memula mmg taknak oven tuh... laen kali nak amik.. pastu dah tokeh tuh kata leh susun... soo.. sempit ler sikit kengkawan saya nak naik petang nih... sori ya kawan².. hehe...

Alhamdulillah.. :)

17 comments:

juelee said...

wah tak pernah jumpe lg oven lektrik jenama butterfly.. selalu yg oven gas tu.. btw, selamat membaking...

umie mia said...

wah seronoknya tgok mixer ni.. kedai apa tu? bleh turun pilah usha mixer ni..

Cikgu Nana said...

waaaah.... best tuuuu.....

selamat membaking...:)

Anamarza said...

Oven dah, teringin juga nak trio mixer tu ;)

mRs PatRiX said...

hye..tadi saya google pasal kertas soalan peperiksaan undang-undang..u ada simpan lagi x paper soalan tu?kalao ader mintak emel kat saya boleh?nurulhidayah.ak@gmail.com
saya ade exam isnin ni..

eila said...

Bleh tye kt mn nk cari oven buterfly tu

Mama Mirza said...

saya beli kat kedai di kuala pilah... nama kedai tak ingat.. tapi kat jalan besar sederet dengan kedai buku boon hua.. ada 2 kedai letrik.. satu yang besar.. saya beli kat kedai yang kecik..

Anonymous said...

salam...nak tanya...okey tak mixer trio tu?

Mama Mirza said...

Setakat ini saya pakai memang ok ler.. banyak membantu saya buat cake dan roti.. berbaloi ler..

Anonymous said...

kalau buat roti brape kg bole? 1/2kg @1 kg ok tak?

Mama Mirza said...

kalau saya buat selalu tu 1 kg tepung..

Rinasham said...

Wah...dah ada geng kat pilah...saya pun baru beli tadi kat kedai yg kecik tu...steamer trio, mixer trio dan oven butterfly...sbb nk trio oven dia tkde jual...huhu
Ape ape..leh rr share..wanexclusive@gmail.com

zureen said...

salam, boleh emailkan pada saya zureen76@gmail.com harga stand mixer trio tu? saya sedang survey stand mixer dan oven. TQ

Fadzillah Naim said...

assalamualaikum mama mirza,

berapa harga trio steamer tu?

kat kuala pilah, kat jalan utama tu ye?

otw balik kmpung blh singgah.. ;-)

widad said...

Salam sis,blh comment sket...best x pakai mixer trio nih...ok ke?sy brcadang nk angkt 1. Tgh survey feedback ni.

Anonymous said...

salam Mama Mirza, mirza ada kata uli tepung roti sekali 1 kg..pakai speed berapa? 1 atau 2? amik masa berapa lama uli roti ni? saya baru beli..tapi uli dia cepat panas badan mixer ni..Mirza stop every 5 minutes atau 8 -10 minit?

tq

Mama Mirza said...

Waalaikumussalam.. maaf lambat menjawab.. memang kena berhenti² kalau dia panas sangat. normally kalau menguli roti saya akan start dengan speed rendah.. dan yang terakhir dgn speed laju agak lama sedikit.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..