klik2..

Tuesday, July 10, 2012

1MURID 1SUKAN 1MALAYSIA DAN PEMERIKSAAN KESIHATAN

Salam rakan-rakan,

dulu jika aku mahu updet blog.. selalu mahu letak gambar.. sekarang hampeh... malas sungguh aku... banyak faktornya.. tapi faktor itu tidak mahu aku jadikan alasan.. biarlah sekadar M itu sahaja yang besar... dan hari ini.. sebagai kuli di KPM maka aku secara tak langsung kena bersenam robik juga.. sesekali seronok juga.. cuma kena keluar pagi.. (hmmm.. mengeluh lagi.. dimana ikhlasnya??..) pagi² kami sudah berkumpul di padang... dan berbekalkan pergerakan instruktor itu, kami membuat senaman yang lebih pada ikut suka.. hehe.. akulah itu... entah... kurang selesa mahu berjoget sakan... banyak mata yang memandang (ada ker orang pandang??) cuma sbb aku tidak boleh menutup mata lelaki... jadi tak perlulah aku buka... (fahamkah??)...

aku ikut sedikit² sahaja... bukan atas faktor kesihatan.. cuma kerna aku kurang selesa.. pergilah perkataan 'sporting' itu.. bukan bererti aku tak buat langsung.. cuma agak terkawal pergerakan.. hehe.. ikut keselesaan sendirilah kan??... akif juga menghadiri aktiviti yang sama.. cuma yang bezanya, dia di sekolahnya dan aku di sini... pagi tadi sempat aku gorengkan ayam, nugget dan nasi goreng... harap² budak kecil itu bergembira menikmati sarapan paginya...

jika ada kemahuan pasti ada jalannya.. dulu, terasa tidak sanggup menyediakan sarapan... yelah.. mahu bangun awal dan bersilat pula di dapur.. kemudian bergegas ke tempat kerja.. balik rumah bersilat lagi untuk sediakan makan malam... tapi bila fikirkan semula.. memang terasa puas.. asalkan anak dan suami gembira menikmatinya.. Alhamdulillah.. terima kasih atas kekuatan yang Kau berikan... juga, aku amalkan Zikir Fatimah.. terutama bila gelodak hati berkecamuk dengan kemarahan dan keletihan... InshaAllah..

semalam pula.. melalui pemeriksaan kesihatan... jika mengandung memang kesihatan selalu diperiksa... tapi bila sudah pencen ini mestilah kena sentiasa mengambil kesempatan untuk membuat pemeriksaan.. bila saja aku terbaca.. memang mahu pergi... dan terima kasih pada kakitangan yang bertugas.. Alhamdulillah.. aku sihat sahaja.. gula 6.2.. tapi ambil lepas makan mee dan minum teh dengan bersungguh.. hehe... cuma bp aku agak rendah.. 90/60 sahaja.. asalkan aku terasa sihat dan tidak semakin menurun, aku ok..

akhir bicara, ada urusan perlu disegerakan.. dan masa itu untuk yang lebih penting...
salam akhir bicara, ampun maaf jika tersilap kata.. :)

1 comment:

noradzlina.kamdani said...

mak cik senamrobik gak...kt kafe... senaman perut....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..