klik2..

Friday, August 24, 2012

SALAM AIDILFITRI

Salam rakan-rakan,

hari ini, ketika ini, saya di opis.. sebelum ini, tidak mahu update blog.. bukan sebab masa.. bukan sebab 'M' yang sangat besar.. tetapi tiba² seperti hilang kata²... kehidupan saya seperti biasa... penuh dengan kegembiraan.. Alhamdulillah.. Dia memberikan yang terindah untuk saya.. Alhamdulllah.. sangat bersyukur..

Syawal kali ini kami sambut dengan tema purple di rumah ibu bapa saya.. sangat meriah dan penuh kegembiraan walau penat.. semua adik beradik saya ada.. gamatlah rumah nenek dan atuk dengan belasan orang cucu²nya.. ditambah 3 hero saya.. sempat juga pergi marhaban bersama mak.. dan raya kedua kami pulang ke kampung.. bertemu dengan 'mamang²' (istilah untuk pakcik² saya) dan 'obek' (makcik saya).. adik beradik emak.. sempat juga singgah di rumah 'wak' (abang abah saya)..

Raya kali ini, saya berjumpa beberapa orang yang dulunya saya jumpa dalam keadaan sihat.. tetapi kini terlantar sakit.. saya insaf.. rapuhnya jasad manusia.. dan Dia Maha Mengetahui setiap yang disuratkan-Nya.. bagi yang melihat, insafkan diri.. selagi boleh menjaga amanah yang diberikannya.. diri ini satu amanah.. jauhkan jika perkara boleh mendatangkan mudarat.. pemakanan perlu jaga.. kesihatan perlu jaga.. jika diberi ujian, itu normal.. tapi selagi mampu cuba jaga sebaik mungkin..

Banyak yang ada dalam kepala.. cuma.. sikit² sahaja mahu cerita.. nanti² saya menulis lagi..

Salam kalam..

3 comments:

Cik Ila said...

Salam hari raya!!! ;)

noradzlina.kamdani said...

mamang tu bahasa ape ek? xprenah dengo.. bugis ke?

Mama Mirza said...

hehe.. kami orang boyan.. campur dengan jawa.. pastu satu bahasa pon takde lekat kat dalam kepala nih.. hahaha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..