klik2..

Monday, October 22, 2012

KELAS GUM PASTE YANG MENGGEMBIRAKAN

Salam rakan-rakan..

Ini pula cerita gembira... entry sebelum ini sudah cerita yang tidak gembira.. cerita kelas saya hari sabtu yang lepas... saya sangat gembira semasa kelas ini.. walau ada gangguan sedikit dengan rasa sakit kepala saya.. tapi bila mefenamic acid itu telah memberi kesan saya kembali bersemangat.. 
Lihat kuntuman indah ini.. memang sangat memukau jiwa.. selalu saya menjengah blog k jun melihat bunga-bunga cantik hasil tangan k jun.. masa saya pergi kelas fondant lagi saya memang menyimpan hasrat hendak berguru lagi dengan k jun.. semuanya jadi pembakar semangat jiwa saya dan ditunjukkan jalan  oleh-Nya..maka sampailah saya menunaikan hasrat itu..
Ini cikgu saya untuk seharian hari sabtu lalu.. K jun memang mencurahkan segala pengetahuan dan pengalamannya untuk kami hari itu.. tanyalah apa sahaja.. semua dijawab dengan sabar.. yelah... seperti saya ni bukan ada business cake atau apa.. dan pengalaman menggunakan gum paste memang zero.. tidak pernah menyentuhnya.. cuma saya sangat sukakan seni.. bagi saya, ia memberi saya ruang untuk berkarya.. dan yang paling penting menghargai keindahan yang Allah bagi... muhasabah diri.. ok.. berbalik cerita kelas saya itu, ini gambar gum paste pertama yang saya sentuh.. penting kah?? ya.. penting bagi saya...

Ada banyak juga gambar yang saya ambil... ada yang saya upload di fb untuk rakan-rakan... step by step bagaimana membuatnya rasanya kena tanya sifu yang pakar.. saya baru bermula.. dan sangat bersemangat untuk meneruskan perjalanan berkarya dengan gum paste.. nih k jun sedang mengajar kami membuat ros..
dan ini hasil karya saya... hehe..
sempat juga saya berjumpa dan bergambar dengan blogger 1001resepi.. k ida yang glamour itu... best-best.. kira pakej.. gi kelas.. jumpa k jun yang glamour juga.. dan k ida sekali.. cuma tak sempat bergambar berdua dengan k jun, alia dan sha-su(betulkan ejaan saya.. sugarpinkicing).. gambar dgn k ida tu memang nampak kan saya happy... tengoklah saja senyuman jual ubat gigi saya tuh.... hehehe...
peonies yang baru dicantumkan kelopaknya.. sangat cantik..
dan ini, saya bersama rakan-rakan lain yang menyertai kelas itu.. disebabkan saya bawa 50mm maka lensenya tidak boleh diadjust jadi gambar sedikit senget.. lain kali bawak yg sesuai dengan situasi ya.. ok boss... saya belajar ya.. (nasihat en suami ler tuh..)
ok... waktu bercanda di tepian komputer sudah habis.. mahu solat sebelum meneruskan perjuangan mengulit komputer pula... ada se'lab' komputer perlu ditengok.. manakala 5 lab lagi berada dalam tanggungjawab saya... esok pula mahu mesyuarat meninggalkan anak buah mengerjakannya... Alhamdulillah.. harap semua dapat saya lunasi dengan sebaik mungkin...

** mahu bagitahu.. semalam sudah mula mencanai gum paste di rumah... tapi baru sempat sedikit sahaja.. belum dapat diwarnai lagi kerana pewarna di rumah semua water base.. kedai kek dekat dengan rumah itu namanya 'Sunday Bakery'.. jadi sunday dia tutup.. haha.. pulang dari kerja akan saya usahakan.. caiyok... semangat sedang membara..

Salam penutup bicara tghari ini.. :)

4 comments:

lurun namzar said...

wah, nanti bolehlah akak tunjukkan step dia.
saya pn minat nk blaja. :)

Mama Mirza said...

jika diberi kesempatan oleh-Nya boleh saja.. ilmu untuk dikongsikan.. bagi saya masterkan dulu.. hehe..

Jun said...

jangan lupa practise selalu :-)

Mama Mirza said...

ok cikgu... buat juga sekarang.. slow2 saja... banyak pula halangan... :(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..