klik2..

Tuesday, October 30, 2012

MILIK DIA

Dan... setiap satunya adalah milik-Nya... kembalikanlah kepada-Nya... dalam setiap yang diberi pinjam itu, ada suatu tanggungjawab.. dan bukan milik mutlak.. maka tunaikanlah tanggungjawab itu sebaiknya... khalifah itu datang dengan tuntutan yang berat.. yang hanya difahami dan dimengertikan.. bagi orang-orang yang berfikir... maka jadikan diri.. sebagai orang yang berfikir..

Dan.. setiap milik-Nya.. nyata milik-Nya.. tiada kompromi.. maka bersedialah.. jika satu hari.. pinjaman itu ditarik semula... memang bukan milik... tiada satupun milik makhluk lemah... sesungguhnya.. Dialah Maha Pencipta... pemilik bumi dan langit.. dan segala isinya...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..