klik2..

Wednesday, March 27, 2013

BERKEMAS..

Salam all,

hari ini.. datang kerja dengan beberapa masalah menunggu untuk diselesaikan... tapi rasa hati sangat sukar untuk dinyatakan... lebih² lagi bila anak buah masuk ke bilik dengan pelbagai hal.. entah macam mana nanti jika saya tiada.. hati gundah gulana.. entah kenapa asik fikir yang bukan².. walhal, keadaan akan baik saja selepas saya pergi.. saya hanya pegawai biasa... bukan ada kepentingan apa-apa.. maknanya, saya ada atau saya tiada sama sahaja... titik.. noktah.. jangan difikirkan lagi...

kemudian saya mula mengemas.. wahhh... ini antara part yang susah sebenarnya... terjumpa pelbagai sejarah dalam drawer saya.. kad jemputan perkhawinan.. kerana kad bukan sekadar kad... ada cerita disebaliknya.. majlis rakan-rakan saya di sini... dan... kalendar tahun lepas²... nota² kerja saya... banyak yang saya takkan bawa ke tempat baru.. hanya memori disebaliknya saya simpan erat dalam ingatan..

baru drawer.. belum almari belakang.. almari bercermin.. kabinet berkunci... susah benar... bukan banyak yang saya nak bawa balik... banyak barang adalah milik PTM.. jadi saya akan tinggalkan... hanya yang peribadi sahaja... bila menyemak dan nak memasukkan ke dalam kotak, saya asik terbawa rasa.. walhal saya telah berjanji... hari terakhir nanti baru saya akan hamburkan segala kesedihan saya.. sebab itu, semasa majlis perpisahan hari itu, saya jadi kuat.. saya tak menangis tika berucap.. walhal hanya Dia Yang Maha Tahu perasaan saya ketika itu..
*pic from Kesba blog
mereka usik² saya, kata saya perlukan tissue.. huhu.. saya jatuhkan air mata ke hati... sebab itu kamu tak nampak.. (huhu.. poyo jerr...).. saya memang berdoa sungguh... dan Alhamdulillah.. saya berjaya... anyway.. terima kasih untuk semua yang terlibat menjayakan majlis itu... buat boss yang tak sempat tarik nafas balik dari melaka, buat kawan baik saya yang datang juga walau tengah bercuti... buat jtk saya yang sibuk arrangekan majlis nih.. walaupon tak dapat hadir waktu tuh... untuk orang kuat kesba yang sedang bercuti juga... terima kasih banyak.. ramai lagi... terima kasih kawan²..

kenangan saya dengan kesba banyak sangat.. sbb kami sama² staf sokongan... saling memahami.. tanam pokok bersama... terkinja tengah padang masa family day bersama... maen masak² kambing sesama.. huhu.. kita maen² gak buat apam dot² dengan cistat... seronok kan kita...

taknak tulis lagi... sbb tgh layan blues.. hehe... solat dulu... nanti biler² sambung...

Salam penutup.. terima kasih singgah dah baca.. :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..