klik2..

Saturday, April 6, 2013

MAJLIS PERTUNANGAN ZANA - TEMA MERAH PUTIH

Salam,

Cuma nak update.. selepas beberapa minggu berlalu.. baru ada masa dirumah hari ini untuk cerita tentang majlis pertunangan adik perempuan saya.. yang mana saya lebih² sibuk kononnya.. hehehe... pada tarikh 24 Mac 2013 yang lepas.. kali ini adik saya memilih tema merah.. dan kami gabungkan dengan putih.. memang warna kegemarannya... maka beberapa minggu sebelumnya bermulalah episode membuat bunga...

Ini adik perempuan saya.. Siti Zana, yang telah selamat melangsungkan pertunangan dengan jejaka pilihan hatinya.. kami memang sokong 100%.. cari sendiri.. pilih sendiri.. semoga pilihanmu ini akan berkekalan ke jinjang pelamin dan kemudiannya ke syurga.. Amin.. majlis berlangsung di kediaman mak dan abah saya di kota tinggi..
Simple sahaja... mini pelamin by me and my along.. saya balik kain² tabir dan bantal besar lengkap bersarung dah siap.. tinggal nak digantungkan dan dikemaskan sahaja.. bunga besar saya buat menggunakan kertas crepe yang keras.. sekuntum sahaja... kemudian dihiaskan dengan bunga² ros daripada crepe nipis... saya siapkan juga frame tengah dan pomander ball daripada seremban lagi.. maknanya memang penuh ler kereta dengan barang².. saya balik hari khamis malam.. jumaatnya baru sampai terus mengulit hantaran.. takut tak sempat.. tu yang dah siapkan awal..
 Adik saya saat disarungkn cincin pertunangan oleh bakal ibu mertuanya.. :) 
Gambar hantaran yang saya dan along siapkan.. banyak yang along dah buat awal².. kotak² memang dah siap dengan ribbon.. tinggal saya kemaskan barang² di dalamnya dan hiaskan dengan ranunculus kertas yang saya buat.. nanti saya akan detailkan.. bagaimana membuatnya pon tidak susah.. ada kesempatan saya kongsikan paper ranunculus yang saya suka membuatnya sendiri.. hehe..

Setakat itu update kali ini.. lepas ini saya akan tunjukkan bagaimana saya membuat sirih junjung yang sangat simple, membuat rose frame.. pomander ball... wah.. macam ye jer nak buat tutorial.. jika ada kesempatan saya cuba kongsikan ya..

Terima kasih sudi baca... dan.. selamat bertunang adikku Zana.. :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..