klik2..

Tuesday, September 10, 2013

CINTA AKU


"Ya Allah, berikanlah cintaMu kepada ku dan jadikanlah aku mencintai orang yang mencintaiMU dan mencintai segala sesuatu yang membawa kepada kecintaanMu. “

Cinta anugerah indah Rabb kepada hamba.. fitrah diri suka dicintai.. dan menyintai yang lain sebagai pelengkap.. cinta pasangan membawa satu hidup penuh impian dan harapan.. ke mana arahnya, kiri atau kanan hanya dihari pengadilan akan diketahui jawaban.. hari ini jika rasakan hidup penuh sempurna dengan kecintaan pada pasangan mungkin dek kerana diri terhijab dengan kelemahan.. melihat hanya semua kecantikan.. atau jika rasakan hidup terhimpit derita dek cinta yg hanya mainan.. belum tentu kearah kiri atau kebinasaan.. dunia penuh tipu daya.. kerana selalu yang dilihat bukan dengan mata hati. .

Cinta dunia lebih2 lagi ujian buat hamba.. kerana selalu nampak seperti bukan apa2.. mahu makan itu keperluan.. mahu kenderaan itu keperluan. . Betulkah begitu? Dunia banyak sudah terpahat dihati.. semuanya dilihat keperluan. . Tak boleh hidup dengan rumah sempit.. atau kereta hanya sebuah tidak cukup. Banyaklah belajar.. hatta pabila sudah memegang sesuatu, menunggu duit bertukar tangan masih  sempat lg menolak jika tersedar dek bukan keperluan. Hanya kehendak..

Tapi jgn berkompromi bab mengeluarkan wang dan sifat cinta kerana Allah. . Sudah mahu memasukkan duit ke tabung derma.. ah... tidak mahu. Kehendak..sedangkan.. itu dilakukan kerana berkehendak redho Ilahi.. mengejar cintanya.. atau bila mahu menutup aurat sempurna.. terasa tidak perlu kerana itu dan ini.. tidak mahu terlihat baik.. tidak mahu orang berfikir itu dan ini.. sedangkan apa yang sebenarnya perlu difikir-fikir dan ditimbang adalah dari Yang Satu..

Ya Rab, semoga cinta Mu dan redho Mu mengiringi perjalanan ku. Amin.

1 comment:

MaMa CyDa said...

Terasa bahagia biler dikelilingi oleh lelaki yg menyayangi kita ... walaupon aku ader 3 lelaki jek .. bahagia itu tetap ader eheheheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..