klik2..

Wednesday, November 20, 2013

X-MAYA 5

Haruslah kali nih entry tidak sungguh berkaitan dengan tajuk.. kenapa pula nak cerita pasal x maya kan?? cuma those things berlegar dalam kepala otak untuk beberapa hari.. ok.. sampai next week.. till all over for us.. haruslah merasakan diri terlalu banyak kekurangan dan terlalu banyak benda yang perlu dipelajari.. dalam kehidupan memang begitu bukan.. jika tidak pasti saya tidak menghabiskan masa belajar buat bunga fondant.. suatu hari bila rasa sangat berminat untuk membuat sendiri..belajar..

baiklah.. kali ini juga rasa banyak benda nak kena buat sendiri.. jadi perlu lengkapkan diri dengan ilmu.. takkan mampu banyak.. asalkan belajar supaya tahu.. kengkangan masa.. kesihatan.. banyak memberi pengaruh.. jika bukan diri sendiri rasa tidak sihat, anak pula.. dan akhir² ini insan tersayang.. beberapa orang insan tersayang ok.. risau memang tidak boleh dihilangkan daripada kepala.. cuma perlu diserahkan.. dihimpunkan segala kepada Yang Satu.. semoga dipermudahkan.. disembuhkan.. dan dikuatkan diri menghadapi.. tidak bermuram durja.. hidup perlu diteruskan.. kegembiraan perlu dicari.. bawa diri dengan kesedihan atau fokus menjalaninya dan rasai kegembiraan.. ada masa perlu ketawa, senyum.. bukan hipokrit.. datang dari dalam diri.. en terhebat, anak² dan kawan² banyak membantu.. thanks you all.. sebab itu saya kuat.. cuma kadang² tak berapa fokus... rilek.. bertenang.. tarik nafas..

fokus terarah juga pada majlis yang akan berlangsung awal december.. banyak yang perlu disiapkan.. hantaran untuk adik yang tersayang.. kemudian fokus pula kek yang hendak dibawa pulang.. selain itu hujung minggu ini test untuk as sofa dan kemudian graduation harraz di picc.. hmm.. bila nak berkemas untuk balik kampung... waaaaa... cam tak cukup masa.. kena jadi super nih.. hihi.. baiklah.. jangan mengarut.. kena berhenti sbb ada kerja nak dibuat.. sekian..

maaf sbb x banyak isi penting.. cuma isi hati.. :)

4 comments:

Hanih Borhan said...

InsyaAllah harap2 urusan Kak Mama Mirza dip'mudahkan semuanya... :)

aSma anak Pak Wahab said...

Kurang satu kerja akak awal januari nti. :') Senyum walau ia pahit

aSma anak Pak Wahab said...

Kurang satu kerja akak awal januari nti. :') Senyum walau ia pahit

Mama Mirza said...

Terima kasih Hanih Borhan.. Amin..
Asma.. akak doakan yang terbaik..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..