klik2..

Monday, May 5, 2014

BTN BESUT APRIL 2014 - Beban

Salam all,

Nak sambung cerita harini.. cuma part nih macam tak best sikit untuk saya.. ok.. mula²...
 
kemain ceria lagi waktu nak bertolak jalan ke pantai tu.. seronok jer walau apa pon yang menunggu di depan.. hehe.. yelah.. tak jauh pon nak ke pantai daripada kem tu.. laju je kami..

sampai depan sikit, en suhaimi tunggu kami.. kat situ nampak grup lain tengah tebang² pokok.. tak lain kena buat stretcher ler nih.. (ntah betul tak ejaan nih..).. ok.. dalam kata org melayu pengusung ler kot.. 

waktu nak buat nih abang man bersungguh mencari kayu.. bersama lan, hafiz dan awi.. dari jauh en suhaimi cakap kat kami yang perempuan nih.. korang nih nak angkat orang ke gajah.. hahaha.. tergelak pandang kat abang man tengah berusaha mengangat buluh yang besar.. serius memang besar.. haha.. sian kami kat abang kami tuh.. bersungguh² dia.. tak payah cakap.. komitment memang 200%.. hebat.. tq abang man..

tapi part tak bestnya selepas ditimbang², saya yang kena dok dalam tu.. waaaa.. tak bestnya.. yelah.. takkan azlan pulak kot.. hihi.. ok.. cuma waktu tu, i wish... i wish.. macam² ler harapan dalam hati supaya tak menjadi beban pada hero² dan ahli kumpulan yang nak mengangat saya.. waaaa.. x best.. jadi beban pada orang lain.. kenapalah berat saya bukan 40 ker.. 30 ker.. haha.. ntah apa² kan.. time tuh bila rakan² angkat rasa sedih sangat.. ok.. bawah ni gambar nya.. bukan salah cameraman.. nih gambar cuna amik nih.. saya yang blurkan gambar tuh.. sebab saya ler yang dok dalam tuh.. kak yati sekolahkan saya suh duduk diam².. hehe.. miss u already k yati..
then bermulalah perjalanan menyusuri tepian pantai.. kasihan mereka.. saya rasa saya berat sangat.. bila pandang wajah rakan² yang sedang bersusah payah hati jadi hiba.. tapi dok gelak² jer sbb taknak suasana tak best.. dalam hidup saya selain mak, abah, kakak dan cik abang saya, rasanya takde orang lain pernah angkat saya.. tapi dalam bentuk nih memang first time ler.. Alhamdulillah time tu saya masih ada nyawa kan.. satu hari nanti.. mungkin jasad saya saja waktu ada dalam usungan menuju tempat yang pasti..

perasaan memang susah nak cerita.. saya berkorban rasa, tapi rakan² berkorban tenaga.. sian mereka.. sian awi.. azlan.. hafiz, abang man, cuna, pn aida dan k yati.. :(

to be continued....

2 comments:

Aziz Ezan said...

Huhu... perasaan kita samer... saya siap cuba tahan napas n duk diam2tkot jd beban.... dah bergenang air mata tgk diorg angkat saya tgh panas...

masako chan said...

Yess...en sohaimi adalah fasi yg the best ever...sy suka semua fakta yg beliau utarakan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..